Ce a făcut Klaus IOHANNIS cu Legea TUBERCULOZEI !

Ce a făcut Klaus IOHANNIS cu Legea TUBERCULOZEI !

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea Tuberculozei. Astfel, țara noastră face un pas uriaș spre anularea abandonului social al pacientului cu formele cele mai grave de tuberculoză.

Principalele prevederi ale legii fac referire la acordarea dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, pe toată perioada de tratament, până la vindecare pentru toți pacienții. De asemenea, această lege prevede si o indemnizație lunară de hrană, pe toată perioada de tratament în ambulatoriu. Indemnizația lunară de hrană este acordată pacientului tratat în ambulatoriu, în condițiile respectării tratamentului prescris, fără întrerupere, pentru luna respectivă. Iar, un lucru poate foarte important, este acela că în textul Legii este stipulat faptul că trebuie efectuată informarea și educarea în mod continuu a populației generale, dar şi educarea și consilierea pacienților cu tuberculoză cu privire la măsurile de igienă, în scopul de a preveni răspândirea infectării.

Pe 14 noiembrie această Lege a fost adoptată de Camera Deputaților. Annual, în România, se află sub tratament 25.000 de bolnavi de tuberculoza, iar 3 români mor în fiecare zi, în medie, din cauza acestei boli. Inițiatorul acestui proiect este jurnalista Paula Rusu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News