Fostul președinte a murit de Ziua Națională a României

Fostul președinte a murit de Ziua Națională a României

Fostul președinteal Statelor Unite, George H.W. Bush, a murit la vârsta de 94 de ani, anunță presa internațională. Anunțul a fost făcut de familia sa pe Twitter.

Preşedinte al Statelor Unite ale Americii între 1989 şi 1993, George H.W. Bush avea 94 de ani şi a fost cel mai longeviv fost lider american, informează presa locală citată de agenţia EFE.

Pe 4 iunie anul acesta, Bush a părăsit spitalul în care a fost internat timp de zece zile pentru hipotensiune şi oboseală.

Fostul preşedinte american, care suferea de un tip de Parkinson care îl obliga să folosească un scaun cu rotile, a mai fost spitalizat în ultimii ani din diferite cauze medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, în aprilie, el a suferit o grea lovitură odată cu pierderea soţiei, fosta primă doamnă Barbara Bush, care a decedat la 92 de ani.

Povestea familiei Bush este una dintre cele mai relevante din politica americană, ambii fii ai lui George H.W. Bush şi Barbara deţinând un rol important: George W.Bush a fost preşedinte al SUA între 2001 şi 2009, iar Jeb Bush a fost guvernator al Floridei (1999-2007) şi candidat la nominalizarea în campania prezidenţială din 2016, scrie Agerpres.