Avarii la căldură în toată Capitala! Oamenii au dormit la 15 grade Celsius, marți noapte!

Avarii la căldură în toată Capitala! Oamenii au dormit la 15 grade Celsius, marți noapte!

Din ciclul „ne-a luat iarna prin surprindere” în plină lună noiembrie, cei de la RADET București au lăsat Capitala fără căldură marți noapte și toată ziua de miercuri.

Telefoanele redacției EVZ au sunat încontinuu, la capătul firului aflându-se mame disperate cu bebeluși, bătrâni bolnavi și cetățeni chinuiți de frigul din apartamentele lor. Termomentrele nu urcau peste linia celor 15 grade Celsius, cu 10 grade mai mult decât erau afară.

Contactați de EVZ, reprezentanții RADET au dau vina pe „ghinion”: „Sunt probleme punctuale, pe lângă cele afișate pe site la secțiunea avarii. Se lucrează la remedierea lor și se estimează ca până la ora 24 (n.r. miercuri noapte) se vor remedia. Acum că a venit frigul, apar aceste probleme, da”, ne-a spus un funcționar public RADET. Din experiența anilor trecuți, cei de la RADET estimează că și această iarnă va fi presărată cu avarii.

La închiderea ediției erau 9 cartiere afectate de „probleme”, declarate oficial, și care nu aveau căldură de mai bine de 8 ore.  

Ne puteți urmări și pe Google News