ALERTĂ EVZ! Banca Naţională a Moldovei rămâne fără cap. Refuză să fie părtaș la FURTUL MILIARDULUI

ALERTĂ EVZ! Banca Naţională a Moldovei rămâne fără cap. Refuză să fie părtaș la FURTUL MILIARDULUI

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei a demisionat. Sergiu Cioclea a invocat motive personale și profesionale, urmând să-și încheie misiunea în 30 noiembrie.

IPOTEZĂ: CIOCLEA AR FI ÎNCERCAT SĂ BLOCHEZE INTRAREA ÎN VIGOARE A CONTROVERSATEI LEGI PRIVIND AMNISTIA CAPITALURILOR scrie report.md.

Guvernatorul a prezentat însă obiectivele strategice ale instituției pentru următorii 3 ani.

 

Acele obiective pe care mi le-am asumat de la preluarea funcției de guvernator le consider îndeplinite. Sistemul bancar acum este mai solid, lucru care a fost recunoscut nu numai prin investiții solide fără precedent, dar și de Fondul Monetar, Banca Mondială și Comisia Europeană. În acest context, consider că este timpul să transmit stafeta unui nou conducător al Băncii Naționale - unui bărbat sau unei femei de valoare, care să gestioneze mai departe acest capital de schimbări, de reforme, de oameni, bărbați și femei, angajați ai Băncii Naționale, care au depus un efort constant pentru a scoate corabia din furtună”, a spus Cioclea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse bancare au comunicat pentru Report.md că demisia lui Cioclea „ar putea avea legătură și cu punerea în aplicare a Legii amnistiei capitalurilor ce urma să intre în vigoare la 1 octombrie.

Fiecare entitate urma să-și elaboreze propriile regulamente reieșind din sarcinile ce le revin conform acestei controversate legi. Toate, cu excepția BNM, le-au elaborat”, au precizat sursele. Potrivit acestora, la începutul lunii noiembrie, acest regulament al BNM încă nu era elaborat.