Dragnea e primul, iar el al doilea. GRANGURUL DIN PSD şi tainele financiare legate de BANII STATULUI. Breaking news

Dragnea e primul, iar el al doilea. GRANGURUL DIN PSD şi tainele financiare legate de BANII STATULUI. Breaking news

Potrivit unei anchete jurnalistice realizată de Newsweek România, PSD a primit într-o perioadă de cinci luni de zile ale acestui an, suma de 380.000 de euro. Banii care provin din subvenția de la stat au fost virați în contul unei persoane fizice

Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile.

Potrivit documentului publicat de Newsweek, Partidul Social-Democrat a început să-i plătească, încă din februarie a.c., sume imense unui cetățean pe nume Corneliu Geană.

Corneliu Geană este un om de afaceri care a construit mai multe imobile în zona bulevardului Iancu Nicolae și este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali.

Contactat de către Newsweek România, Geană a admis că PSD îi plătește chirie pentru o vilă, dar nu a făcut nici un comentariu despre preț: “Au închiriat o vilă. Da, nu știu cât s-a plătit.”

Geană, însă, nu are cum să nu știe cât a plătit PSD pentru imobil, cu atât mai mult cu cât a încasat banii în nume personal și chiar i-a declarat la ANAF.

 Mircea Drăghici, trezorierul PSD și unul dintre loialii lui Liviu Dragnea, folosește împreună cu familia sa trei limuzine Mercedes cumpărate din banii PSD. Mașinile au fost cumpărate din subvenția de la stat pentru PSD, dar nu au ajuns niciodată în uzul membrilor partidului, ci la cuplul Mircea și Georgiana Drăghici.

Cele trei mașini – Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250 – au fost cumpărate de PSD cu peste 188.000 de euro. Georgiana Drăghici conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D, Mircea Drăghici are la dispoziție celelalte două mașini Mercedes.

Mai mult: televiziunea din Pitești condusă de soția lui Drăghici a primit de la PSD contracte de publicitate în valoare de 1,8 milioane de lei, mai arată publicația citată.

Deputatul Mircea Drăghici, achitat în primă instanță într-un dosar de corupție, este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. El este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea. PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi, potrivit www.newsweek.ro

 

Ne puteți urmări și pe Google News