Tudorel Toader rămâne, deocamdată, în grațiile lui Dragnea

Tudorel Toader rămâne, deocamdată, în grațiile lui Dragnea

Camera Deputaților a respins, ieri, moțiunea simplă „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, împotriva lui Tudorel Toader. Moțiunea a fost inițiată de PNL și USR, dar aceștia contau și pe voturile unor deputați PSD nemulțumiți de activitatea ministrului Justiției.

În timp ce Opoziția îl acuză pe Toader că politizează Justiția și că a abandonat-o „în mâna infractorilor”, voci din PSD spun că nu și-a respectat fișa postului.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat că PSD nu a făcut jocul Opoziției și a votat pentru susținerea ministrului, dar îi reproşează lui Toader că nu a dat Ordonanţă pe amnistie şi graţiere şi că nu a lucrat „în echipă”.

„Dacă e să-i reproșez ceva ministrului de Justiție este că trebuia să facă ce avea în fișa de post, adică să modifice dânsul legile Justiției, nu noi, să modifice dânsul Codul Penal și Codul de Procedură Penală, că poate noi am greșit și nu am fost așa de buni ca dânsul, și să dea amnistia și grațierea”, a declarat deputatul. Cu toate că socialdemocrații nu au votat împotriva ministrului, acesta nu scapă de remaniere în totalitate. Soarta lui va discutată în următorul CEx, desi ALDE a anunțat că niciun ministru al formaţiunii nu va fi remaniat.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Viitorul e incert

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat că nu le-a sugerat deputaților PSD cum să voteze. Liderul PSD a declarat că e posibil să fie câțiva miniștri remaniați, dar Tudorel Toader nu se afla printre ei, la momentul respectiv.

„Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre miniştri ordonanţa de amnistie şi graţiere. Dacă cineva se gândeşte să spună că din cauza asta ar putea fi remaniat, ceea ce deocamdată în PSD nu e cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta nu ştim ce se va întâmpla în continuare, ar face o mare greşeală”, a spus Dragnea.

 

Opoziția a mimat opoziția

Înainte de dezbaterea moțiunii, deputatul PMP, Robert Turcescu a propus ca votul moțiunii să fie secret, încercând să atragă și susținere din partea social-democraților care „nu vor avea curajul să voteze împotriva lui Dorel de la Justiție”. Turcescu îi acuză pe liberali că au votat împotriva sistemului cu vot secret, ceea ce putea duce la validarea moțiunii. „Deputați liberali, abil instruiți de Raluca Turcan, au votat în majoritate împotriva acestei propuneri. La fel si cei din USR. Că era dat jos (T. Toader) și cu niște voturi de la PSD, care era problema?”, l-a întrebat deputatul pe liderul liberalilor, Ludovic Orban.