S-a aflat ce planuri are regina Elisabeta a II-a cu prințul Charles

S-a aflat ce planuri are regina Elisabeta a II-a cu  prințul Charles

Regina a început deja să facă planuri ca prințul Charles să devină Regent Principal înainte de a muri. În vârstă de 92 de ani, regina Elisabeta a II-a, a organizat întâlniri private cu fiul său cel mare, pe parcursul câtorva luni pentru a discuta „problemele statului şi pregătirea transferului de putere”. Va fi cea mai „cea mai silenţioasă succesiune cu minimum de agitate”

Expertul Robert Jobson, a spus că acești pași sunt făcuţi de regină pentru a transfera la un moment dat, toate puterile executive lui Charles, făcându-l Prințul Regent.  El a declarat: "În caz de moarte sau de incapacitate de a continua din cauza unei boli, regina a asigurat că moștenitorul ei este pe deplin pregătit să preia controlul", titrează Express.

Prințul Charles și-a asumat deja mai multă responsabilitate călătorind în străinătate ca să o reprezinte pe mama sa, așa cum este în această săptămână în Africa de Vest. Jobson a mai spus că Regina este în stare bună de sănătate, iar experții regali sunt încrezători că monarhul a asigurat că va fi "cea mai silenţioasă  succesiune cu minimum de agitate".

Ultima dată când a fost invocat Actul de Regență s-a întâmplat în 1810, în timpul domniei lui George al III-lea, când a avut probleme de sănătate. Fiul său cel mai mare a luat titlul  de Prințul Regent și când tatăl său a decedat, 10 ani mai târziu, a devenit George IV.  Actul de Regență a fost reformat în 1937 pentru a permite suveranului dacă nu mai este apt pentru îndeplinirea acestei funcții să numească un Regent.

Ne puteți urmări și pe Google News