O țară BOLNAVĂ, plină de “DOCTORI”! Dezastruoasa moștenire a BINOMULUI COLDEA - KOVESI. Editorial de Dan Andronic.

O țară BOLNAVĂ, plină de “DOCTORI”! Dezastruoasa moștenire a BINOMULUI COLDEA - KOVESI. Editorial de Dan Andronic.

Binomul Coldea-Kovesi. Așa am denumit eu, simplificând, mecanismul care a reușit în 10 ani să transforme România într-o țară bolnavă și cu instituții mâncate în interior. Am primit nenumărate critici.

De la cei care-l vedeau pe George Maior mult mai vinovat, în calitate de director al SRI, decât prim-adjunctul său. Sau care susțineau că fără sprijinul lui Victor Ponta, ajuns președinte al  PSD și prim-ministru cu ajutorul celor mai sus menționați, Operațiunea “Noi suntem Statul” ar fi rămas la nivelul viselor din timpul unui șpriț la Ștrandul Generalilor. Așa cum mai fuseseră atâtea. 

Am văzut și pozele publicate de fostul prim-ministru cu Liviu Dragnea în rolul principal, alături de Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, George Maior, în diverse chermeze pe la K2. Dar din care lipsea tocmai cel care țipa cel mai tare! Un demers penibil, dar util, ca și când ai publica pozele unei adulterOricum ele dovedeau că tot ceea ce am scris a fost mai mult decât adevărat. A fost real! 

Dar am rămas la aceeași părere: fără implicarea celor doi, planul nu ar fi produs efecte. Ar fi rămas la nivelul acelui șpriț de vară de care vă povesteam. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi vedem rezultatul Noii Românii pe care cei doi, Coldea și Kovesi își propuneau să o construiască. Bazată pe cinste și competență. Fără corupție. Haideți să ne uităm la un lucru simplu. Doctoratele. Cel mai înalt titlu academic, cel de doctor în științe, a devenit o măsură a imposturii. Pare că toată lumea bună a plagiat, de fapt nici măcar nu au plagiat, ci au semnat niște lucrări scrise de alții. O plasă întinsă pentru toată lumea, în special politicieni, dornici de titluri pompoase, obținute fără efort. O temă care nu i-a ocolit pe cei doi.

Laura Codruța Kovesi a plagiat doar 4 la sută! De frica cătușelor cei chemați să judece impostura au dat un verdict tremurând, dar nu au putut ocoli cuvintele-cheie: plagiat, retragerea lucrării. În stilul deja binecunoscut, amenințător și arogant, fosta șefa a DNA a susținut că nu a plagiat. Așa cum a spus că nu s-a întâlnit cu politicieni în ocazii neoficiale. Așa cum a afirmat că nu există dosare fabricate la DNA. |ar unii jurnaliști și politicieni continuă să-i facă temenele, de frică sau oportunism. 

Generalul Florian Coldea a fost mult mai abil. Nu știm dacă a plagiat sau nu, deși este greu de înțeles când a avut timp să studieze mult prea ocupatul general. Oricum a scris o lucrare de doctorat pe care multă vreme nimeni nu a putut să o citească. Pentru că era clasificată, fiind pe teme antiteroriste. Apoi unicul  exemplar care putea fi citit a dispărut de la Biblioteca Națională, din fondul intangibil, fiind împrumutat de Biblioteca Politehnicii, într-un demers fără precedent. Timp de ani de zile, din 2015 până recent instituția condusă de Mihnea Costoiu a avut nevoie de lucrarea de doctorat a generalului (r) SRI Florian Coldea. 

Care Mihnea Costoiu? Cel despre care spunea Sebastian Ghiță că a fost expediat la Cluj să rezolve plagiatul lui Kovesi. Trimis tot de Florian Coldea. În calitate de profesor-acoperit Mihnea Costoiu a procedat identic și în acest caz.

Ce rost avea toată această tevatură pentru o lucrare de doctorat de 218 pagini, lungă cât o poezie de Adrian Păunescu? Fără repere bibliografice, fără note de subsol. Părerea mea este că generalul Florian Coldea și-a acoperit furtul științific, înlocuind lucrarea cu una scrisă pe bune. Ce face frica din om! Îl pune să citească și să scrie…

Vi se pare că sună ca o teorie a conspirației? Păi exact despre asta vorbim. Despre conspirația unui grup dornic de căpătuire, de acumulare de titluri științifice, de grade și medalii. Ca o paranteză, nu uitați că Laura Codruța Kovesi fusese avansată în 2010 de Gabriel Oprea la gradul de colonel în rezervă al Armatei Române, fără ca ea să fi făcut armata vreodată. Bineînțeles că și în acest a mințit când a spus că n-a știut, pentru că înmânarea livretului militar și a actelor care atestau acest lucru, se făcea într-un cadru festiv, de față cu mai mulți militari. Dar ce mai contează o minciună, mai ales că nu te contrazice nimeni.

Dacă tot a venit vorba despre Gabriel Oprea, recent revenit în politică, vreau să fac câteva comentarii. Pot spune că a fost multă vreme în prima linie, a reprezentat un proiect politic în care a crezut, chiar dacă fusese clocit în aceleași laboratoare. Retrospectiv, se vede cum a fost împins în multe combinații dubioase de cuplul Maior-Coldea. S-a implicat în unele din ele având credința că face parte dintr-o echipă,    dintr-un grup de prieteni. Nu vreau să spun că nu are partea lui de vină pentru ceea ce s-a întâmplat, doar spun că a făcut multe lucruri bune pentru sistemul militar, de la majorarea pensiilor și a salariilor, la modificărea statutului soldaților și gradaților voluntari. Naiv? Poate este prea mult spus.

Gabriel Oprea a fost executat de Binomul Coldea-Kovesi cu aceeași nonșalanță cu care au făcut-o cu toți cei din jurul lor. Nu vroiau să lase urme, așa că mergeau pe principiul: Dă-le griji, că altfel îți dau ei! Nu pot scrie tot ceea ce mi-a povestit de-a lungul timpului, neavând acceptul ca să-l citez, dar romanele polițiste sunt mai puțin palpitante decât unele întâmplări relatate. Cert este că dacă unele din poveștile sale sunt reale, tot ceea ce am scris până acum are efectul unui pistol cu apă. Vorbim de o lume de mafioți care nu se dau în lături de la nimic.

Finalul întregii campanii pe care am dus-o alături de o bună parte din presă este că generalul Florian Coldea a trecut la pensie, se plimbă pe la Monaco, și-a făcut o firmă de consultanță și vrea să-și justifice banii cu facturi, iar Laura Codruța Kovesi stă liniștită ca un șarpe boa, ascunsă printr-o cameră la Parchetul General. Am aflat de protocoalele secrete, de dosarele fabricate, de probele măsluite. Și ce?

Ei au rămas cu amintirile și gloria vremurilor trecute în care construiau o Nouă Românie, noi am rămas cu o țară bolnavă, plină de “doctori”.