Rapperul Nick Conrad INCITĂ la crimă: Spânzuraţi albii şi ucideţi-le copiii. Ce spune ministrul de Interne

Rapperul Nick Conrad INCITĂ la crimă: Spânzuraţi albii şi ucideţi-le copiii. Ce spune ministrul de Interne

Furtună de acuze pe capul rapperului francez Nick Conrad. Cântecul şi videoul şoc, îngrozesc politica. Marine Le Pen a declarat: Să nu rămână nepedepsit! Rapperul, prin versurile din cântec, incită la spânzurarea albilor, iar polemica s-a dezlănţuit imediat cu procuratura franceză care a hotărât să deschidă o anchetă pentru incitare la violenţă împotriva lui Nick Conrad.

Cântecul ajuns subiect al scandalului se numeşte ''Plb'' şi reprezintă acronimul de la "Pendez les blancs", adică spânzuraţi albii. Bineînţeles că nu e nici pe departe un cântec de iubire. Textul este de fapt clar, direct şi - potrivit procurorilor francezi - ar merita o ancheta aprofundată. ''Intraţi în creşe şi grădiniţe şi ucideţi copiii albi - se aude în cântec - prindeţi şi spânzuraţi-le părinţii''. Asupra chestiunii  s-a pronunţat şi ministrul de Interne al guvernului Macron, Gerard Collomb, care ''a condamnat  fără rezerve intenţiile abuzive şi atacurile de neiertat'' ale rapperului. Imediată reacţia autorităţilor Transalpine care  au eliminat videoul de pe web.

Rapperul, la rândul său, neagă că textul ar  avea intenţii rasiste, dar susţine că e vorba de o provocare (ceea ce era evident) pentru a îndemna la reflecţie asupra a ceea ce au păţit negrii în trecut din partea albilor. ''Nu e o incitare la ură'', a spus rapperul într-un interviu, ci ''o invitaţie la reflecţie asupra rasismului, o inversare a rolurilor, o ficţiune care arată ce li s-a întâmplat negrilor''.

Împotriva lui Conrad s-a ridicat şi LICRA, Liga internaţională contra rasismului şi antisemitismului

Ne puteți urmări și pe Google News

''Incitarea spre omicidiu rasist al clipului lui Nick Conrad este evidentă, oribilă şi de o violenţă nemaiîntâlnită - a scris într-un tweet organizaţia - Libertatea creativă nu înseamnă libertatea de a îndemna să spânzuri albii din cauza culorii pielii lor''. În apărarea sa, rapperul a afirmat că videoul a fost realizat de o trupă care era compusă 80% din persoane de culoare albă, cu toate că în imagini se observă un alb bătut de doi indivizi de culoare, noteauă Il Giornale.