INCREDIBIL. METODĂ chirurgicală UNICĂ în lume. Reacția pacientului imediat după operație

INCREDIBIL. METODĂ chirurgicală UNICĂ în lume. Reacția pacientului imediat după operație

Medicii de la Spitalul Universitar din Lille, Franța, folosesc de ceva timp o metodă chirurgicală care nu mai este folosită nicăieri în lume. În locul anesteziei clasice, ei folosesc hipnoza. Un bărbat de 88 de ani a suferit sâmbătă o intervenție chirurgicală pe cord fără ca medicii sa folosească anestezia generală.

Octogenarul a fost operat pentru înlocuirea valvei aortice. În locul unui anestezic general sau local care necesită morfină și care poate reprezenta un risc pentru pacienții vârstnici, o asistentă medicală special instruită a hipnotizat pacientul, potrivit www.b1.ro

Persoanele cu vârsta înaintată ar fi mai sensibile la efectele secundare ale medicamentelor, cum ar fi morfina. Acestea ar putea provoca " confuzie neurologică ". În schimb, în urma hipnozei, pacientul își revine imediat.

În timpul operației  care a durat aproape o oră, bătrânul ar fi uitat complet ce se întâmplă. Începând să vorbească despre pasiunea sa pentru călătorii, pacientul ar fi adormit fără să-și dea seama. Patruzeci și opt de ore după operație, Gérard Courtois pare să aibă o formă excelentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fiecare an, Spitalul Universitar din Lille  efectuează 400 de operații chirurgicale cardiace de acest tip. Aproximativ 80% dintre pacienți ar fi receptivi la hipnoză.