Studiu. Majoritatea românilor merg în vacanțe cu mașina

Studiu. Majoritatea românilor merg în vacanțe cu mașina

Trei sferturi dintre români au plecat în vacanța de vară, iar 8 din 10 au ales călătoriile cu mașina în concediu, arată un studiu recent lansat.

Vacanța de vară este cel mai important concediu al românilor, arată un studiu naional realizat de Petrom și dat publicității joi. Conform cercetării 75 % dintre români au plecat în vacanță vara aceasta, singuri sau cu familia, iar 81% dintre aceștia au ales să călătorească cu mașina. Majoritatea românilor participanți la studiu (70%) și-au petrecut vacanța de vară în țară, iar și mai mulți (97%) au călătorit tot în țară cu ocazia vacanțelor de weekend, alese, conform investigației Petrom, de 6 din 10 români.  

Chiar și în cazul altor vacanțe, românii au preferat să călătorească cu mașina – 81%. În cazul ieșirilor de weekend, mașina a fost mijlocul de transport preferat de 98.5% dintre români. 93% dintre aceștia au călătorit cu mașina și cu ocazia vacanței de 1 Mai, iar 95.5% dintre aceștia au mers cu autoturismul și în vacanța de Paște. 9 din 10 români participanți la studiu au declarat că vor prefera mașina și pentru călătoriile planificate pentru vacanța de Crăciun, iar 7 din 10 vor călători astfel și în vacanța de Anul Nou. Majoritatea românilor chestionați (86.6%) spun că își vor petrece vacanța de Crăciun tot în România, iar 71% dintre cei chestionați au ales destinații din țara noastră și pentru vacanța de Anul Nou. Județele Constanța și Brașov sunt primele două destinații preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată și datele Institutului Național de Statistică.

La cercetare au participat 426 de respondenți, femei și bărbați cu vârste între 18 și 65 de ani, cu un istoric de  cel puțin o alimentare cu carburanți în ultima lună.

Ne puteți urmări și pe Google News