PNL ATACĂ, la Curtea Constituțională, Ordonanța Guvernului privind RECTIFICAREA BUGETARĂ

PNL ATACĂ, la Curtea Constituțională, Ordonanța Guvernului privind RECTIFICAREA BUGETARĂ

Aprobată în Guvern, fără avizul CSAT, Ordonanța privind rectificarea bugetară pe 2018 va fi contestată de reprezentanții PNL. Vor depune, marți, o sesizare la Avocatul Poporului solicitând astfel atacarea la Curtea Constituțională a Ordonanței.

Liberalii consideră că rectificarea bugetului a fost făcută ilegal și împotriva Costituției. “Nu au avut avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Apărare al Țării, nu a avut avizul Consiliului Legislativ, nu au respectat procedurile legale de punere în dezbatere a proiectului Ordonanței. Pentru că ei au modificat proiectul de ordonanță de rectificare. Țineți mine că a fost pusă Viorica Dăncilă să prezinte un proiect de rectificare? Proiectul actual este total diferit de cel prezentat de Viorica Dăncilă. Este ilegal, anticonstituțional și nu reflectă realitatea economică și bugetară din România” a declarat, astăzi, președintele PNL Ludovic Orban.

De aceea,“depunem, marți, sesizare către Avocatul Poporului, o avem deja pregătită, în care îi prezentăm toate argumentele pentru solicitarea noastră de atacare la Curtea Constituțională a Ordonanței de rectificare.” Ludovic Orban susține că președintele Klaus Iohannis a acționat corect. “Președinția are dreptate pentru că susține ceea ce spune legea în timp ce guvernul calcă în picioare Constituția, legea, orice interes fundamental al României, al instituțiilor statului și chiar pune în pericol siguranța națională a României”, a  spus Ludovic Orban.  

 

Ne puteți urmări și pe Google News