EXPLOZIV! S-a aflat cine a fost în spatele rectificării bugetare fără avizul CSAT

EXPLOZIV! S-a aflat cine a fost în spatele rectificării bugetare fără avizul CSAT

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat după aprobarea de către Guvern a rectificării bugetare, fără avizul CSAT, că decizia s-a bazat pe un punct de vedere exprimat de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Noi am avut și am prezentat astăzi, la începutul discuției pe rectificare, un punct de vedere pe care ni l-a transmis ministrul Tudorel Toader înaintea ședinței de Guvern, chiar ieri, și anume un punct de vedere care fundamentează destul de bine decizia legală a Guvernul, de astăzi, de a rectifica bugetul fără avizul CSAT. Sunt, dacă nu mă înșel, trei decizii ale CCR din 2011, decizia 383, 574 si 575, care fundamentează că un aviz este obligatoriu de solicitat, dar nu trebuie sa aștepți un astfel de aviz. În cele trei decizii se spune foarte clar că refuzul sau împiedicarea unui aviz reprezintă o înțelegere greșită a rolului său legal și constituțional fără a fi însă afectată constituționalitatea legii asupra căreia nu a fost dat avizul”, a precizat ministrul Finanțelor, după ședința de Guvern.

Teodorovici a declarat, după ce a fost întrebat dacă se așteaptă ca legea de aprobare a OUG privind rectificarea bugetară să fie atacată la CCR că: „având în vedere practica din ultima perioadă, cu toții ne așteptăm ca orice iese din Parlament să fie undeva atacat".

Guvernul a aprobat miercuri, într-o ședință extraordinară, prima rectificare bugetară pe anul 2018. Aceasta a fost aprobată fără avizul CSAT.

Ne puteți urmări și pe Google News