Monica MACOVEI: Tudorel Toader a devenit CĂLĂUL justiţiei

Monica MACOVEI: Tudorel Toader a devenit CĂLĂUL justiţiei

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, susține că Tudorel Toader a devenit călăul justiției, referindu-se la activitatea de evaluare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Monica Macovei susține că Tudorel Toaderl urmăreşte de fapt înlăturarea lui Augustin Lazăr de la şefia Ministerului Public.

"Ministrul Toader a devenit de mai mult timp călăul justiţiei. Doreşte să evalueze procurorul general, urmând procedura pe care a folosit-o în cazul doamnei Kovesi, tocmai pentru a opri mandatul acestuia şi a propune revocarea”, a declarat Macovei la RFI.

"Explicaţiile sunt foarte simple: sunt peste 600 de plângeri la Parchetul General, pentru violenţele din Piaţa Victoriei, din 10 august, deci împotriva celor care au comis violenţe, împotriva celor care le-au dispus, care le-au organizat şi aşa mai departe. Or a începe această procedură acum înseamnă a pune presiune pe procurori şi a opri această anchetă, pentru că sunt oameni, nu sunt eroi procurorii, unii sunt, unii nu sunt, dar hai să pornim de la ideea că sunt oameni ca şi noi. Deci sunt în continuu atacaţi, la DNA la fel, acum la Parchetul General”, mai spus Monica Macovei.

Ne puteți urmări și pe Google News