Se caută viitori muncitori profesioniști. Elevii care vor să învețe primesc garantat și bani de buzunar

Se caută viitori muncitori profesioniști. Elevii care vor să învețe primesc garantat și bani de buzunar

La Timișoara se caută 400 de tinri care își doresc să învețe real o meserie. Înscrierile la școlile profesionale din oraș se fac la începutul săptămânii viitoare.

Elevii pot alege și cursurile în sistem dual, unde fac practică la diferite societăți comerciale și beneficiază și primesc inclusiv bani de buzunar, sub forma unei burse lunare.

În Timiș mai sunt disponibile la final de august 434 de locuri în clasele profesionale, dintre care 176 în clasele profesionale în sistem dual.

Companiile care sprijină clasele în sistem dual din Timiș au nevoie de electricieni, mecanici, electromecanici, lucrători hotelieri, vânzători, zidari, instalatori, astfel că sunt dispuse să investească în formarea lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii se pot înscrie luni, 3 septembrie, până la ora 15.00 la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere care nu organizează sesiune de preselecție. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

Studii plătite

Formarea elevilor în învățământul dual este susţinută financiar prin bursa profesională care se acordă de la bugetul de stat, și anume 200 de lei – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional sau minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – dacă elevul este înscris la învăţământul dual. (Foto: Adrian Pîclișan)