Un APROPIAT a lui Dragnea CRITICĂ EXTREM de DUR intervenția JANDARMILOR. „Ne așteptăm la ANCHETE PENALE serioase”

Un APROPIAT a lui Dragnea CRITICĂ EXTREM de DUR intervenția JANDARMILOR. „Ne așteptăm la ANCHETE PENALE serioase”

Avocata Maria Vasii, cea care l-a reprezentat pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, a aluat o poziție neașteptată în ceea ce privște intervenția jadarmilor de la protestul Diasporei de vineri seară, din Piața Victoriei.

Avocata a criticat extrem de dur intervenția jandarmilor și susține că este posibilă arestarea, sub acuzaţia de tentativă de omor, a jandarmilor care au agresat protestatarii, dar şi a oficialilor care au ordonat intervenţia, inclusiv a ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Din punctul meu de vedere, procurorii vor ajunge la acuzația de tentativă de omor, pentru că atunci când lovești pe cineva în zona capului, nu poate fi decât tentativă de omor. Vă rog să aveți în vedere că regulamentele Jandarmeriei și manualele de practici de intervenții exclud zona capului, ori loviturile care au fost aplicate unor oameni care nu aveau niciun comportament violent sunt asimilabile unor veritabile acte de tentativă de omor”, a mai spus avocata, informează b1.ro.

„Ne așteptăm la anchete penale serioase, la trimiteri în judecată, poate la arestări cu zecile de jandarmi, înalți funcționari, la nivel de prefect, miniștrii care au fost implicați în aceste acte de represiune”, a declarat, la Antena 3, Maria Vasii.

 

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News