Contraziceri în PSD pe tema suspendarii președintelui Klaus Iohannis. Liviu Dragnea: „Le-am spus că pot merge în vacanță, dar să aibă tot timpul telefoanele la ei”

Contraziceri în PSD pe tema suspendarii președintelui Klaus Iohannis. Liviu Dragnea: „Le-am spus că pot merge în vacanță, dar să aibă tot timpul telefoanele la ei”

Liviu Dragnea a declarat, luna trecută, că PSD nu renunță la ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis și că au existat discuții despre acest subiect cu ALDE. Însă, liderul PSD e contrazis chiar de unul dintre miniștri. Rovana Plumb spune că în PSD nu se discută despre o eventuală suspendare, dar, mai mult, o astfel de decizie ar fi nepotrivită.

”O suspendare ar fi la fel de nepotrivită la fel ca o cădere a Guvernului pe baza unor plângeri penale. Nu putem să îi dăm un cec în alb pentru orice exces sau derapaj sau încălcare a Constituției. Nu excludem acest mecanism constituțional, dar, deocamdată, nu e în centrul discuției noastre. Nu se va întâmpla lucru acesta. Eu cred că atât Administrația Prezidențială, cât și domnul președinte Iohannis, cât și toți ceilalți actori politici trebuie să înțeleagă că avem o mare responsabilitate pentru anul 2019. Două rânduri de alegeri vor fi anul viitor. Europarlamentarea în mai și binenînțeles prezidențialele. Nu este în discuția noastră suspendarea. V-am spus de ce nu este potrivit. Conștientizăm cu toții că preluarea președinției Consiliului UE în 2019 este o mare responsabilitate pentru România. Va fi prima carte de vizită la nivel european. Depinde modul în care o vom juca”, a declarat, Rovana Plumb, potrivit stiripesurse.ro

Pe 11 iulie, la Antena 3, Dragnea dădea ca sigură o suspendare a lui Iohannis în această toamnă. "La ora asta nu știu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Chiar nu știu! Adică, nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Nu este obligatoriu în toamnă, se pot întâmpla foarte multe lucruri. Am vorbit cu colegii mei în ultima întâlnire de la grup, le-am spus că pot merge în vacanță, dar să aibă tot timpul telefoanele la ei pentru că dacă apare ceva o să ne reîntâlnim în Parlament", a spus Dragnea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News