BĂRBAT DISPĂRUT în MARE, căutat de salvamari. STEAG ROȘU arborat pe plajele de pe LITORAL

BĂRBAT DISPĂRUT în MARE, căutat de salvamari. STEAG ROȘU arborat pe plajele de pe LITORAL

Zeci de turiști au fost salvați din apele agitate ale mării de către salvamarii din sudul litoralului unde, din cauza vântului puternic și al curenților de adâncime este arborat steagul roșu care interzice scăldatul. De la începutul sezonului estival șase turiști au murit înecați. Echipajele SMURD caută, chiar în aceste momente, la Eforie Nord, o persoană dispărută în valuri lângă digul Belona.

Steagul roșu este arborat în Eforie, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche. Este pericol de înec din cauza valurilor și a curenților marini foarte puternici. Ca de obicei, turiștii nu ascultă de avertismentele  salvamarilor. Echipele de salvare sunt mobilizate, în aceste momente, în căutarea unei persoane, dispărută în larg la Eforiu Nord, lângă digul de la Belona. Intervenția echipajului SMURD se defășoară cu dificultate. O altă persoană a fost salvată, mai devreme, din valuri, fiind preluată cu o șenilată de pe plaja din dreptul hotelului Steaua de Mare

Se anunță un week-end extenuant pentru salvamarii de pe litoral, având în vedere că meteorologii anunță vânt puternic pe mare. “Steagurile roșii rămân arborate pe plajele din sudul litoralului cel puțin până duminică. Mâine, vineri, vântul va sufla cu 44 km/oră cu rafală la 52km/oră din nord nord est, iar sâmbătă cu 36 -38 km/oră cu rafală spre 40 km/oră. Duminică o să scadă în intensitate iar luni o să fie calmă, o să bată doar cu 4 km/oră. Ceea ce se întâmplă foarte rar pe litoral”, spune salvamarul șef Vasile Borteș.

Salvamarii au mari probleme cu turiștii care refuză să țină cont de recomandările lor sau de steagul roșu arborat. Zeci de persoane au fost salvate în ultimele zile de la înec. S-a apelat inclusiv la SMURDUL aerian. Au fost aproape 30 de cazuri în care a fost necesară prezența ambulanțelor. Seara trecută, o fetiță de 5 ani, din Hunedoara, aflată pe colac  și dusă după dig, la Venus, a fost salvată în ultima clipă, salvamarii fiind aplaudați de turiști. Astăzi, la prânz, un turist aflat pe plaja dintre Neptun și Jupiter, nu și-a supravegheat fetița. Când  a văzut că e în pericol s-a aruncat în mare după ea, înghițind foarte multă apă. Și fetița și tatăl au fost salvați. Soția lui s-a speriat soția, a făcut puseu de tensiune și atac de panică.

Ne puteți urmări și pe Google News