Operație în premieră națională. Medicii au salvat piciorul unui student

Operație în premieră națională. Medicii au salvat piciorul unui student

Chirurgii de la Spitalul Județean Timișoara au realizat o intervenție în premieră națională, prin care au salvat piciorul unui student la Medicină care s-a accidentat fatal la un meci de fotbal cu prietenii.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, este student al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. În timpul unui meci de fotbal, el a suferit un traumatism inghinal stâng și a venit la Urgențe. Nu mai avea puls în picior, acesta se umfla văzând cu ochii, mai prezenta tulburare de sensibilitate și mobilitate.

Diagnosticul a fost unul sever: Phlegmasia coerulea dolens, o afecțiune foarte gravă. Mai exact în urma loviturii, tânărului i s-a blocat circulația venoasă, ceea ce a dus la oprirea circulației arteriale, cu risc semnificativ de amputație majoră. Altfel spus, dacă nu se intervenea urgent, studentul putea rămâne fără piciorul stâng.

Dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara, și medici radiologi intervenționiști au efectuat o procedură endovasculară în premieră națională: trombaspirație venoasă iliofemurală, urmată de stentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul intervenției, medicii au deblocat vena tânărului. Specialiștii timișorenii au optat pentru aspirația pe cale endovasculară a cheagurilor de la nivelul venelor, cu ajutorul unui sistem modern, redând astfel permeabilitatea axului venos al membrului inferior stâng.

Procedura, finalizată cu montarea unui stent, destinat special pentru sistemul venos, a fost un succes, au transmis, duminică, oficialii Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara.