Cliff Richard a câştigat un proces împotriva companiei BBC! Jurnaliştii britanici sunt ÎNGRIJORAŢI!

Cliff Richard a câştigat un proces împotriva companiei BBC! Jurnaliştii britanici sunt ÎNGRIJORAŢI!

Cântăreţul britanic, Cliff Richard a câştigat un proces cu BBC, una dintre cele mai mari companii de televiziune, după ce artistul a afirmat că difuzarea percheziţiei ce a avut în reşedinţa acestuia a fost o încălcare a dreptului fundamental la o viaţă intimă. Directorul de ştiri al companiei BBC a declarat, după pierderea procesului, că acestă ‚,scăpare’’ şi repercursiunile ei, marchează o schimbare semnificativă ,,împotriva libertăţii presei’’.

Totul a început în anul 2014, pe vremea în care cântăreţul pop era acuzat de o presupusă agresiune sexuală în anii 80’, asupra unui minor de 16 ani, făcându-l pe artist centrul presei britanice. Cu toate acestea, Cliff Richard nu a fost găsit vinovat sau arestat. Compania BBC a decis să difuzeze în direct un raid pe care oamenii legii l-au făcut în apartamentul cântărețului din Sunningdale. Echipa de reporteri a abordat cu atenţie percheziţia, folosind un elicopter care plutea asupra reşedinţei acestuia.

Procurorii au declarat în 2016 că nu există suficiente dovezi pentru a justifica acuzațiile penale împotriva domnului Richard, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Marea Britanie, cu o carieră de peste 60 de ani. Starul pop a dat în judecată compania BBC pentru nerespectarea dreptului la intimitate, cerând Curţii Supreme daune morale, deoarece sănătatea fizică si mentală a acestuia ar fi avut e suferit.

Miercuri, acesta a câştigat cazul şi a primit o sumă de aproximativ 236.000 de euro de la Înalta Curte. Jurnaliști britanici și directori de știri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la precedentul stabilit de hotărâre, spunând că ar avea repercusiuni profunde pentru libertatea lor de a raporta cazurile penale, deoarece ar putea face ilegal identificarea suspecților înainte de a fi acuzați în mod oficial de poliție. Aceştia sunt tulburaţi de faptul că linia dintre dreptul celebrităţilor la intimitate şi dreptul la liberă exprimare a mass mediei este din ce în ce mai greu de distins.

Judecătorul şi-a argumentat decizia prin faptul că viața domnului Richard a fost "afectată foarte mult de aproape doi ani prin pierderea statutului public și a reputației, cu efecte secundare asupra sănătăţii.’’

Poreclit "Peter Pan al muzicii pop-rock" datorită personalităţii lui, Cliff Richard a devenit popular şi a dominat topurile în anii 50’ şi 60’ cu grupul său, Cliff Richard and The Shawods. Cele mai cunoscute cântece ale sale sunt "Congratulations", "Devil Woman" şi "Living Doll".

 

Ne puteți urmări și pe Google News