Pentru omul Voiculeștilor pâlpâie o speranţă

Pentru omul Voiculeștilor pâlpâie o speranţă

Înalta Curte a decis, ieri, să repună pe rol recursul în casaţie declarat de fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru șantaj în dosarul RCS&RDS.

Instanţa ar fi trebuit să dea marţi o soluţie în legătură cu recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac, depus de Sorin Alexandrescu, însă judecătorii au decis ca procesul să se reia pe 9 octombrie.

La ultimul termen, în data de 19 iunie, avocatul lui Sorin Alexandrescu a declarat: „Persoana vătămată (n.r. – fostul administrator RCS&RDS Ioan Bendei) purta tehnică de ascultare, se afla sub coordonarea nemijlocită a procurorului. Reţineţi atitudinea provocatoare a persoanei vătămate. În mod evident starea de temere a părţii vătămate e simulată. Nu există fapta de șantaj, deoarece nu este descris vreun element de constrângere. În legătură cu ameninţarea cu darea în vileag, nu se poate susţine că există acest element constitutive al infracţiunii. Solicităm achitarea pentru că fapta nu există”.

Sorin Alexandrescu a fost găsit vinovat de șantaj, după ce în 2013 l-a „strâns cu ușa” pe administratorul de atunci al RCS&RDS pentru a obţine un contract avantajos pentru Antena Group.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alexandrescu i-a spus lui Bendei știe de o mită mascată dată de acesta lui Mitică Dragomir, pentru drepurile de difuzare a meciurilor de fotbal. Patru ani mai târziu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Mitică Dragomir și pe Ioan Bendei pentru luare, respectiv dare de mită. (Ionuţ Mureșan)