Salvamontiştii au refăcut podurile şi podeţele din Retezat. Toate traseele sunt deschise, după viitura din iunie

Salvamontiştii au refăcut podurile şi podeţele din Retezat. Toate traseele sunt deschise, după viitura din iunie

Traseele din Munţii Retezat sunt din nou practicabile, anunţă salvamontiştii. Aceştia au reparat majoritatea podurilor şi podeţelor, după viitura de luna trecută.

Pe drumul spre Poiana Pelegii mai sunt probleme, din cauza pericolului ca pământul să o ia la vale, Drept pentru care acest traseu e încă restricţionat.

"Toate traseele turistice pedestre sunt deschise. Am refăcut câteva podeţe, unele provizoriu, însă aproape toate râurile se pot trece, fără mari probleme, în zona de creastă.

Drumul spre Poiana Pelegii este închis pentru că prezintă câteva zone afectate. Va trebui o investiţie majoră acolo pentru a putea fi redeschis în siguranţă pentru turişti", a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se poate ajunge din nous pre cabanele Câlnic şi Pietrele. Acestea pot fi folosite şi de echipele de salvare, în caz de intervenţie. Cabanierii sunt, la rândul lor, bucuroşi că au pe unde să meargă cu tractorul, cărând astfel alimente şi ale bunuri pentru aprovizionare.

Au fost redeschise şi punctele de permanenţă unde turiştii se pot informa despre starea meteo pe munte şi despre trasee.

"Toate punctele de permanenţă sunt deschise, începând cu Râuşor, Pietrele şi continuând cu Bucura, Zănoaga, Poiana Pelegii şi Buta.

Salvamontiştii sunt acolo, patrulează şi oferă informaţiile necesare turiştilor pentru ca drumeţiile acestora pe munte să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", a spus oficialul, citat de Agerpres.

Cei care vor să urce pe munte în acest sfârşit de săptămână sunt sfătuiţi să se încalţe cu bocanci, să aibă pelerine de ploaie şi haine groase. Pentru că noaptea, la 2.000 de metri altitudine, temperatura va scădea la şase grade.