PLAN ROȘU de urgență, la Constanța. AUTOCAR cu ZECI de COPII, din Ucraina, RĂSTURNAT pe DN2A

PLAN ROȘU de urgență, la Constanța. AUTOCAR cu ZECI de COPII, din Ucraina, RĂSTURNAT pe DN2A

Autoritățile din județul Constanța au activat planul roșu de intevrenție după ce un autocar cu zeci de copii din Ucraina, care se intorceau din Bulgaria, unde fuseseră în tabără, s-a răsturnat pe DN2A. Trei copii au fost transportati la spital.

La ora 02:06 Dispeceratul integrat ISU-SAJ Constanța a fost anunțat, prin 112, că un autocar cu 60 de persoane s-a răsturnat pe DN2A, în afara părți,îin apropiere de intersecția cu DJ228 între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. La ora 2,15 a fost activat Planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise nouă ambulnațe ale SAJ, trei ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, un microbuz pentru transport persoane. Autocarul se răsturnase, cel mai probabil, din cauza carosabilului umed.   

„Un ucrainean de 52 de ani,  a condus un autocar pe DN2A dinspre Ovidiu către Mihail Kogălniceanu și km 192, din cauza neatenției în conducere s-a răsturnat în afara carosabilului pe partea dreapta. Autocarul circula dinspre Bulgaria spre Ucraina, avea 58 de pasageri, din care 45 de minori si 13 insotitori.În urma accidentului, trei minori cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, au fost raniti usor, fiind transportati la Spitalul Județean de Urgență Constanța”, potrivit comisarului șef  George Munteanu, șef Serviciu Accidente la Poliția Rutieră Constanța.

Persoanele rămase la fața locului au fost transportate la Casa de Cultură din comuna Mihail Kogălniceanu până când un alt autocar va veni să îi preia pe copii pentru a ajunge acasă, a spus prefectul de Constanța Ioan Albu. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3,52. Polițiștii au întocmit, pe numele șoferului, dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Ne puteți urmări și pe Google News