Fostul primar din Herculane se declară nevinovat în dosarul în care e acuzat că a prejudiciat localitatea cu peste 130.000 de euro

Fostul primar din Herculane se declară nevinovat în dosarul în care e acuzat că a prejudiciat localitatea cu peste 130.000 de euro

La Timișoara a început să se judece, zilele trecute, apelul în dosarul în care fostul primar al orașului Herculane e acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Nicușor Vasilescu, a fost achitat în primă instanță după ce completul de judecată a constatat că edilului nu i se poate imputa nimic. Procurorii însă nu sunt de acord, vorbind de un prejudiciu care trece bine de 100.000 de euro.

Vasilescu a fost trimis în judecată în 2016 urma unui schimb de terenuri cu omul de afaceri Ion Crăciunescu și a încercării de a vinde o clădire de patrimoniu din proprietatea orașului omului de afaceri Valeriu Verbițchi, la un preț subevaluat. Concret, procurorii îl acuză pe Vasilescu că în perioada 2012 – 2014 le-a atribuit în mod fraudulos celor doi oameni de afaceri anumite terenuri din Herculane, ”prejudiciind Oraşul/Primăria Băile Herculane – Consiliul Local cu suma de 131.049 euro, echivalent 587.095,78 lei”. Terenurile aflate în discuție se află sub clădiri private, de patrimoniu.

În apărarea sa, fostul primar susține că  nu a făcut nimic de capul lui, și că pentru acțiunile respective a avut ”mandat din partea Consiliului Local”, dar și ”promisiuni” de la Ministerul Turismului și Guvernul României, în sensul alocării unor bani necesari reabilitării Complexului Apollo.

 

Ne puteți urmări și pe Google News