Turist înecat la Eforie Nord. Valuri mari și vânt puternic pe plajele de pe litoral

Turist înecat la Eforie Nord. Valuri mari și vânt puternic pe plajele de pe litoral

Un turist, de 43 de ani, din București, a murit înecat la Eforie Nord, fiind al doilea caz de deces prin înec în acest sezon estival. Mai mulți turiști au fost salvați de la înec în minivacanța de Rusalii după ce au ignorat steagul roșu și s-au avântat în valuri.

Cei mai mulți turiști aflați pe litoral în minivacanța de Rusalii au ignorat vântul puternic și valurile înalte aruncându-se în mare pentru a înota. Un turist de 43 de ani, din București, s-a înecat, decesul lui fiind declarat la ora 13,30, după ce a fost resuscitat mai bine de 40 de minute.  Pe plajele de pe litoral sunt arborate steagurile roșii care interzic scăldatul în mare însă turiștii nu țin cont de avertismente.

În stațiunea Mamaia mai mulți turiști au fost scoși în ultima clipă din mare, de către salvamari. Mamai și 2 Mai sunt singurele zone în care salvamarii acționează pe plajă. Sezonul de îmbăiere, când salvamarii încep serviciul pe plaje, începe în data de 1 iunie, până când primăriile trebuie să finalizeze licitațiile pentru desemnare firmei de salvamari. În minivacanța de Rusalii, în sudul litoralului, de la Eforie la Mangalia, cel puțin 7-8 persoane au fost salvate din valuri cu ajutorul altor turiști care erau pe skijeturi sau se dădeau cu zmeul.

În urmă cu puțin, pe plaja din 2 Mai, salvamarii au intervenit pentru scoaterea din valurile furioase a unui tânăr de 19 ani, din Cluj, venit cu familia la mare. Turistul a primit îngrijiri medicale, în afara șocului hipotermic, fiind în afara pericolului. Turiștii sunt sfătuiți să nu se avânte în valuri dacă marea este agitată iar pe plajă este arborat steagul roșu care interzice scăldatul.  

Ne puteți urmări și pe Google News