ANUNȚ de la CCR privind Legea MAGISTRAȚILOR. Când intră în dezbatere Statutul judecătorilor şi procurorilor

ANUNȚ de la CCR privind Legea MAGISTRAȚILOR. Când intră în dezbatere Statutul judecătorilor şi procurorilor

CCR va lua în dezbatere modificările aduse Legii magistraților pe data de 19 iunie. Anunțul a fost făcut, vineri, la o zi după ce atât Înalta Curte de Casație și Justiție cât și PNL au anunțat că depus sesizări legate de neconstituționalitatea unor modificări aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Sesizările referitoare la modificările aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, transmise către Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să fie discutate pe 19 iunie, au transmis, pentru agerpres.ro, oficiali ai CCR.

Partidul Naţional Liberal a depus joi, la Curtea Constituţională, sesizarea de neconstituţionalitate asupra modificărilor aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor. Documentul este semnat de deputaţii PNL şi USR.

Tot joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că a sesizat CCR cu privire la modificările aduse Legii magistraților, cu privire la neconstituţionalitatea articolului I punctul 151 cu referire la articolul 96 alineatul 3 şi 4 din Legea 303/2004 în raport cu articolul 147 alineatul 2 din Constituţie, precum şi în raport cu articolul 1 alineatul 5 din Constituţie în componenta sa referitoare la calitatea legii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Detalii AICI