Mierkel NU a CLIPIT: „Această țară este condusă de IDIOȚI”

Mierkel NU a CLIPIT: „Această țară este condusă de IDIOȚI”

Prima sesiune deschisă a parlamentului german a început cu un discurs incendiar al reprezentantei formațiunii eurosceptice AfD.

Potrivit procedurilor parlamentare germane, prima dezbatere generală a acestei perioade legislative s-a concentrat pe bugetul federal. Și, potrivit tradiției din Bundestag, prima la microfon a fost reprezentanta celui mai mare partid de opoziție, Alternativa pentru Germania (AfD).

Lidera grupului parlamentar AfD, Alice Weidel, a acuzat guvernul că ascunde suma de 30 de miliarde de euro pe care Germania o plătește anual Uniunii Europene.

„Ei (guvernul) vorbesc despre un buget echilibrat dar plătitorii de taxe stau pe un munte de datorii”, a spus Weidel, citată de Deutsche Welle. „Aruncă banii pe fereastră cu amândouă mâinile.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Lidera AfD a continuat cerând reduceri de taxe pentru germanii cu venituri mici și mijlocii și a înfierat politicile de imigrație ale lui Merkel. Printre interjecțiile și insultele venite din partea celorlalte partide, Weidel a spus că „Germania a devenit o țară de „imigrație nelimitată pentru muncitorii necalificați”. Ea a adăugat:

„Burqa, fete cu văl islamic, bărbați cuțitari care trăiesc pe ajutoarele sociale ale guvernului și alți buni-de-nimic... Nu ei sunt cei care ne vor aduce prosperitatea, creșterea economică și sistemul de asistență socială.”

Și lidera Afd a concluzionat:

„Țara aceasta este condusă de idioți”

Președintele Parlamentului, Wolfgang Schäuble, a chemat-o la ordine pe Weidel, acuzând-o că „jignește toate femeile care poartă văl islamic”.

La microfon a venit apoi Angela Merkel, care, în discursul său de 30 de minute, s-a ferit să facă cea mai mică aluzie la discursul oponentei sale.