Ludovic Orban către Tăriceanu: Tovarășe, vă războiți cu 6.288.769 de alegători. Atât vă duce mintea!

Ludovic Orban către Tăriceanu: Tovarășe, vă războiți cu 6.288.769 de alegători. Atât vă duce mintea!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comparat luni cu „otrava din gura șarpelui" afirmațiile pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a făcut despre electoratul președintelui Klaus Iohannis.

Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun interes să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA şi să oprească abuzurile din justiţie, adăugând că electoratul preşedintelui vrea „sânge pe pereţi”. „Atâta îi duce mintea”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu despre electoratul preşedintelui Iohannis, potrivit Mediafax.

„6.288.769 de români au votat în turul al doilea cu Klaus Johannis. Cu ei vă războiţi, domnule, pardon, tovarăşe Tăriceanu. Pe ei îi jigniţi prin afirmaţiile stupide şi pline de invidie şi ranchiună care vă scapă pe gură, precum otrava din gura şarpelui. Printre ei se află şi peste 150.000 dintre cei 508.572 de votanţi ai dumneavoastră din primul tur, care nu v-au ascultat îndemnurile disperate de a vota candidatul PSD în turul II, ci l-au preferat pe Klaus Johannis. Si pe aceştia îi disprețuiţi şi îi jigniţi”, a reacționat luni, pe Facebook, Ludovic Orban.

Liderul PNL i-a mai transmis lui Tăriceanu că „niciun om politic care se ceartă cu electoratul nu face mulţi purici".

Ne puteți urmări și pe Google News

„Niciun om politic care se ceartă cu electoratul nu face mulţi purici. Dar, la cât vă pasă de oameni, inclusiv de oamenii care v-au susţinut, nu-i de mirare că vă permiteţi să jigniţi pe oricine, pentru simplul fapt că şi-a exprimat o opţiune. Nu pot decât să vă transmit, în numele multora dintre cei pe care i-aţi jignit, că aveţi o singură scuză: 'ATÂT VĂ DUCE MINTEA!'. Şi, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”, a spus Ludovic Orban.

Atât m-a dus capul!

Vicepreședintele PNL Florin Roman i-a cerut și el lui Tăriceanu să îşi retragă declaraţia „total nefericită” şi să își ceară scuze. „În caz contrar, romanii pe care i-aţi jignit nu vă vor uita niciodată obrăznicia”, a spus acesta. „Da, recunosc, atât m-a dus capul! Am votat Klaus Johannis-preşedinte şi sunt mândru de asta. La fel au procedat alţi circa 6,2 milioane de romani. E opţiunea noastră a celor care credem in preşedinte! Pentru asta merita sa fim jigniţi de dumneavoastră?”, a spus Roman.

„Preşedintele Senatului României, Anton Călin Popescu Tăriceanu, a jignit circa 6,2 milioane de romani, într-o maniera suburbana. <<Atât ii duce mintea>>, a spus al doilea om în statul român despre cei care au votat Klaus Iohannis preşedinte al României! Insinuarea că cele câteva milioane de romani nu gândesc, nu este doar jignitoare, ci şi nepermisa din partea unui demnitar al statului roman, care se prezintă de fiecare data ca fiind un <<adevărat liberal>>!”, a mai spus acesta.