PROBLEME de SECURITATE pentru MII de hoteluri. AVERTISMENT DUR pentru turiști: „NU lăsați lucruri de valoare în cameră”

PROBLEME de SECURITATE pentru MII  de hoteluri. AVERTISMENT DUR pentru turiști: „NU lăsați lucruri de valoare în cameră”

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din Finlanda redă un adevăr dureros. Încuietorile electronice ale camerelor din unele hoteluri sunt ușor de spart. Sunt vulnerabile în fața hackerilor.

Cercetătorii au testat milioane de astfel de dispozitive, instalate pentru a securiza uşile de la 40.000 de hoteluri, şi au observat că piraţii informatici pot deschide orice uşă dacă au un card de acces de la hotelul respectiv, chiar dacă a expirat, scrie Digi24. 

Acest lucru se întâmplă din cauza unei breşe de securitate, de care hackerii profită şi pot transforma un astfel de card într-o cheie cu care pot deschide majoritatea uşilor.

Specialiștii din Finlanda susțin  că au atras atenţia acestei breşe de securitate încă de acum un an, dar firma producătoare nu s-a grăbit să remedieze problema. Ar fi în continuare milioane de camere de hotel vulnerabile, mai scrie sursa citată. 

Ne puteți urmări și pe Google News