Ultima JIGNIRE lui Putin la adresa Marii Britanii. Londra nu poate IGNORA acest AFRONT. Scandalul SPIONULUI OTRĂVIT

Ultima JIGNIRE lui Putin la adresa Marii Britanii. Londra nu poate IGNORA acest AFRONT. Scandalul SPIONULUI OTRĂVIT

Scandalul iscat între Marea Britanie și Rusia după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia, la începutul lunii martie, a dus la crearea unor tensiuni internaționale puternice. Cele două state continuă să își arunce replici acide, dar ultima mutare făcută în statul condus de Vladimir Putin depășește orice imaginație.

Magazinele din Rusia au adus pe rafturi o marcă de vodcă numită Novichok, numele agentului neurotoxic folosit în otrăvirea agentului rus Skripal. O imagine cu băutura spirtoasă a ajuns pe rețeaua de socializare Twitter, relatează The Sun.

 

Analistul Alex Kokcharov a fost cel care a adus în vizorul publicului ultima glumă pe baza scandalului internațional.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Rușii de pe piață s-au pus la curent rapid cu otrăvirea lui Skripal: Vodca Novichok se vinde acum în Rusia”, scria analistul pe Twitter.

Un site de politică din Rusia distribuise un mesaj care invită Marea Britanie să se bucure de băutura alcoolică.

„Organizați o livrare la Palatul Buckingham pentru o degustare, cu membrii cabinetului. Sunt gata să plătesc pentru colet”, se afirmă în mesaj.

Fost colonel al serviciului de spionaj militar rus, Serghei Skripal a fost acuzat de „înaltă trădare" pentru că a vândut informaţii spionajului britanic şi a fost condamnat, în 2006, la 13 ani de închisoare. El și fiica sa, iulia, au fost victimele unui atac cu neurotoxină, la 4 martie, în orașul britanic Salisbury.