Islamul îi oferă pâmânt la Mecca lui Salah

Islamul îi oferă pâmânt la Mecca lui Salah

Salah a lăsat și lumea arabă cu gura căscată datorită evoluțiilor sale, iar musulmanii i-au pregătit un cadou prețios atacantului.

Mecca, celebrul oraș din Arabia Saudită, cunoscut pentru pelerinajul anual al credincioșilor musulamani, va deveni o a doua casă pentru Mohamed Salah. Chiar înaintea meciului cu AS Roma, Islamul va primi un lot de pământ la Mecca.

„Sunt mai multe variante pentru a-i oferi pământul. Mohamed Salah și statul Arabia Saudită vor determina cum se va întâmpla acest lucru. Există și opțiunea să fie construită o moschee pe acel loc, în numele lui”, a anunţat Fahd Al-Rowky, oficial al orașului.

Jucătorul lui Liverpool a participat de nenumărate ori la pelerinajele de la Mecca, acolo unde în fiecare an se adună sute de mii de musulmani pentru a se ruga în Marea Moschee. Un alt nume mare din fotbalul mondial văzut în locul sfânt al Islamului este cel al lui Paul Pogba, mijlocașul francez al lui Manchester Uited.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Egiptul i se închină

Mohamed Salah nu face minuni doar pe terenul de joc, ci și în afara acestuia. În luna martie, internaționalul egiptean a donat suma de 12 milioane lire egiptene (aproape 500.000 lire sterline) spitalului de copii 57357 din Cairo.

Datorită gestului generos al jucătorului, instituția a putut achiziționa echipament medical pentru copiii care suferă de cancer. Salah a finanțat, tot în acest an, și o operație de transplant de măduvă pentru un copil. Acesta a ridicat și o școală caritabilă în regiunea Basyoun, pentru ajutorarea persoanelor sărace.

După ce a calificat Egiptul la Mondialul din Rusia, după o pauză de 28 de ani, lui Salah i-a fost oferită drept recompensă o locuință de lux din partea fostului președinte al clubului Zamalek, Mamdouh Abbas, dar jucătorul l-a rugat pe acesta să facă mai bine o donație către Nagrig, satul natal al lui Salah.