Descoperire şocantă! O femeie a NĂSCUT în SICRIU, după ce a MURIT

Descoperire şocantă! O femeie a NĂSCUT în SICRIU, după ce a MURIT

Într-un mormânt de lângă Bologna, Italia, a fost descoperită o femeie rănită la cap, cu un făt între picioare. Bazându-se pe poziționarea oaselor mici, cercetătorii au concluzionat că s-a născut în sicriu aducând şi argumente în acest sens.

Mormântul a fost descoperit în orașul Imola din nordul Italiei. Oasele fătului rămase între picioarele femeii, și rana de la nivelul capului, au declanșat o cercetare aprofundată, care a fost recent publicată în revista World Neurosurgery de către cercetătorii de la Universitățile din Ferrara și Bologna, notează  Forbes.

Bazându-se pe poziționarea oaselor fătului, cercetătorii au concluzionat că au de-a face cu un caz de “naştere după moarte”, în sicriu, când un copil este "expulzat" forțat din corpul mamei după decesul acesteia.

Pe baza lungimii osului coapsei superioare, fătul a fost estimat la aproximativ 38 de săptămâni de gestație. Capul și partea superioară a bebelușului erau sub cavitatea pelviană, în timp ce oasele piciorului erau aproape sigur în interiorul acesteia. În acest context se poate spune că a fost vorba despre un făt apropiat termenului: capul în jos în pregătirea pentru naștere. Dar, de asemenea, înseamnă că fătul a fost probabil parțial eliberat, mai scrie forbes.

Ne puteți urmări și pe Google News