Soprana Teodora Gheorghiu, pe scena de la Ateneul Român

Soprana Teodora Gheorghiu, pe scena de la Ateneul Român

După ce a evoluat pe cele mai mari scene ale lumii, soprana se află în primul ei turneu de recitaluri în România

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele tenor José Carreras, care a remarcat-o la concursul „Julian Gayarre International Singing Competition”. După această prestigioasă competiție, Carreras i-a oferit româncei o bursă de studii.

Ulterior, ea a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal „George Enescu” de la Bucureşti, dar şi a prestigioasei „Queen Elizabeth Competition”. Soprana a beneficiat și de bursa de studii „Herbert von Karajan”.

În anul 2004, Teodora Gheorghiu a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 şi 2010 a evoluat constant pe această scenă. A fost invitată de importante scene din Europa precum Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, GrandThéâtre din Geneva, Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Opera Naţională Lorenă din Nancy, Opera din Lucerna, Opera de Stat din Viena.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2014 a fost invitată la Festivalul de la Glyndebourne în rolul Sophie (Der Rosenkavalier – R. Strauss). Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputaţi dirijori precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset, Adam Fisher și Bertrand de Billy.

Începând cu anul 2015, Teodora Gheorghiu abordează un repertoriu de soprană lirică şi debutează în roluri precum Mimi (Boema – G. Puccini) și Madama Corteze (Il viaggio a Reims – G. Rossini). Cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart a realizat un amplu turneu in Japonia.

După un turneu prin țară pornit pe 16 martie, joi, 29 martie, soprana Teodora Gheorghiu va cânta pe scena Ateneului Român. „Mă întorc de fiecare dată cu mult drag acasă, am mari emoții, cu atât mai multe acum, când mă voi întâlni într-un timp foarte scurt cu publicul din mai multe colțuri ale țării...” a spus soprana Teodora Gheorghiu.

„Programul pe care l-am pregătit pentru primul meu turneu de recitaluri în România cuprinde arii și lucrări din creația de muzică de cameră de Mozart, Rossini, Verdi, Bellini și Donizetti. Este un program bogat și armonios, pe care sper că publicul nostru îl va aprecia.”

 

Programul recitalului vocal

Spectacolul va avea loc joi, 29 martie 2018, între orele 19.00 și 21.00, în Sala mare a Ateneului Român. Soprana Teodora Gheorghiu va fi acompaniată, la pian, de Franck Villard.

Din program vor face parte: Gioachino Rossini (La separazione, La partenza şi La pastorella delle Alpi din Serate musicali, Tanti affetti in tal momento din opera La donna del lago), Gaetano Donizetti (Com’e bello quale incanto din opera Lucrezia Borgia, Eterno amore e fè din Collezione di canzonette, Il barcaiolo din Nuits d’été à Possilipo, La ninna nanna din Ricordi Napoletani), Giacomo Meyerbeer (D’una madre disperata din opera Il crociato in Egitto) și Vincenzo Bellini (Col sorriso d’innocenza din opera Il Pirata).