Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Kelemen: „România nu are o viziune”

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Kelemen: „România nu are o viziune”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat în discursul pe care l-a ținut la Satu Mare că România nu mai are nicio viziune, nici un proiect viabil.

„Dar oare țara în care trăim, România, știe spre ce direcție să se îndrepte? Deoarece aceas tă țară nu are o viziune, nu are un proiect viabil. Aderarea la UE a fost ultimul scop comun. Și asta a fost acum zece ani”, a spus Kelemen.

Politicianul a mai spus că partenerii cu care trebuie să facă proiecte, partenerii români, sunt mult mai preocupați de „lupta acerbă împotriva celuilalt, deși ar trebui să se concentreze pe construcție și dezvoltare.” Liderul Uniunii le-a transmis mesajul: „Chiar dacă nu vom putea împărtăși niciodată trecutul, ar trebui să planificăm împreună viitorul nostru comun.” Președintele UDMR a schimbat tactica și a recurs la binecunoscuta strategie a UDMR: obținerea drepturilor pas cu pas. „Intensitatea spiritului revoluționar, de tipul «totul trebuie schimbat acum», nu se întâmplă în istorie. Este nevoie de timp ca o comunitate să poată crea acest moment”, a conchis Kelemen Hunor. La manifestarea de la Satu Mare au participat aproximativ 1000 de maghiari.

 

Ne puteți urmări și pe Google News