„Covor de hârtie” la Parlament împotriva modificărilor la legile Justiței/ PSD: „De unde le-au luat? Din cartea de telefon?”

„Covor de hârtie” la Parlament împotriva modificărilor la legile Justiței/ PSD: „De unde le-au luat? Din cartea de telefon?”

Organizația Declic a întins, luni, în fața plenului Senatului „un covor de hârtie”, cu numele sutelor de mii de români îngrijorați de soarta Justiției.

Senatorii Opoziției au apreciat inițiativa organizației Declic, subliniind că poate prin acest demers parlamentarii puterii vor renunța la modificările aduse legilor Jusiției.

„Sper  ca  vizualizându-le (semnăturile n.r.) să înteleagă (senatorii n.r.) care este voința oamenilor care au semnat și vor ține cont de această voință.”, a declarat senator USR, Mihai Goțiu.

Întrebat de jurnaliști dacă în urma acestui protest lucrurile se vor schimba, USR-istul a replicat că „sper că vor renunța, dacă nu, (senatorii n.r.) vor fi sancționați că merg înainte. Dar la  ce mă aștept cel mai mult e ca cețățenii românii să înțeleagă că au dreptul să își spună punctul de vedere”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În schimb, un reprezentant al Puterii, senatorul PSD, Radu Cosmin Preda, a ironizat acest demers, precizând că numele scrise pe „covorul de hârtie” sunt luate din „cartea de telefon”.

„Este o inițiativă interesantă. Sunt curios să văd semnăturile. Aici văd doar  o listă de nume. Suntem puțin mai circumspecți. Unde este lista cu semnături? Aici este un tabel tipărit. Le-au luat  din pagini naționale ?  De unde le-au luat? Din cartea de telefon?” , a declarat senatorul PSD, Radu Cosmin Preda.

„Comunitatea Declic depune astăzi peste 140 de mii de semnături provenite de la români din țară și din Diaspora care vor o justiție independentă. Toate aceste semnături sunt reunite sub mesajul „Toți pentru justiție” și sunt adunate în ultimele luni sub campania pentru o justiței nesubordonată politic. Dorim în primur rând ca (senatorii – n.r.) să vadă numele și prenumele cetățenilor români și să fie conștienți că există foarte mulți cetățeni nemulțumiți de acțiunile lor din ultima perioadă, anume cetățenii nu susțin faptele de corupție, nu doresc un viitor acaparat politic  și capturat de penali. Lucru acesta ei îl știu dar am venit să îl repetăm și să îl punem în lumină.”, a declarat Roxana Pencea Bradatan, reprezentant al organizației Declic, în așteptarea senatorilor.

Covorul de hârtie conținea peste 142 de mii de semnături  ale cetățenilor care cer, prin petiția „Toți pentru justiție”, renunțarea la modificările nocive aduse legilor Justiței.