Coada lui Obama. Iată DOVADA că Societatea SECRETĂ anti-Trump EXISTĂ: „Peste un an NU va mai fi la Casa Albă!”

Coada lui Obama. Iată DOVADA că Societatea SECRETĂ anti-Trump EXISTĂ: „Peste un an NU va mai fi la Casa Albă!”

Un ziar israelian confirmă că înalți oficiali din administrația Obama lucrează la sabotarea politicilor lui Donald Trump.

Cotidianul israelian Ma’ariv dezvăluie că fostul secretar de stat John Kerry i-a transmis liderului palestinian Mahmoud Abbas „să tragă de timp” și „să nu cedeze la pretențiile luiTrump”, pentru că „acesta nu va mai rămâne mult timp în funcție”. Și Kerry a precizat: „Există mari șanse ca peste un an să nu mai fie la Casa Albă.”

Potrivit Ma’ariv, care este un ziar de stânga și nu poate fi sub nici o formă fi acuzat de pasiuni sioniste, John Kerry s-ar fi întâlnit recent la Londra cu Hussein Agha, un apropiat al liderului palestinian Mahmoud Abbas, căruia i-ar fi transmis mesajul de mai sus.

Kerry i-a recomandat lui Abbas să nu atace Statele Unite ci direct pe președintele Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, John Kerry s-a angajat să lucreze la un plan de pace paralel, total opus celui al administrației de la Washington.

Întâlnirea fostului șef al diplomației americane, în timpul lui Obama, cu mesagerul palestinian, a avut loc în timp ce vicepreședintele Mike Pence se afla într-un turneu în Orientul Mijlociu, pentru a explica intențiile lui Donald Trump, după anunțul de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Abbas a refuzat să se întâlnească cu Pence.

Ceea ce a făcut John Keery poate fi etichetat fără înconjur drept trădare și sabotare a politicii naționale americane. Gestul său vine după un val de dezvăluiri privind existența unei „societăți secrete” create de administrația Obama pentru a sabota președinția lui Trump.

Reproducem mai jos, integral, conținutul articolului exploziv apărut pe 24 ianuarie în Maariv și care nu a fost preluat de nici un organ de presă occidental.

 

„În timp ce Casa Albă recunoaște că, de la anunțul privind Ierusalimul, s-a înregistrat în întrerupere totală a relațiilor dintre Autoritatea Palestiniană și administrația americană, se dovedește că fosta administrație păstrează contacte cu oficialii AP.

Ma’ariv a aflat că fostul secretar de stat John Kerry s-a întâlnit la Londra cu un asociat apropiat al lui Abbas, Hussein Agha, pentru o discuție lungă și deschisă care a conținut multe subiecte importante.

Agha a transmis informațiile discuției oficialilor din cadrul PA de la Ramallah.

Un înalt oficial palestinian a confirmat săptămâna aceasta pentru Ma’ariv că întîlnirea a avut loc.

Agha este unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Abu Mazen (supranumele lui Abbas) și unul dintre cei mai vechi negociatori ai procesului de pace cu Israelul. El a condus negocierile secrete ‘London Track’, ținute între 2010 și 2013, cu emisarii lui Netanyahu, avocatul Yitzhak Molho și generalul de brigadă Mike Herzog, suoervizate de Dennis Ross. Agha este și cel care a ajuns cu Yosi Beilin la acordul Beilin – Abu Mazendin anii 1990. El este considerat un fervent susțiător al procesului de pace și are o vastă rețea de legături cu multe persoane, inclusiv israelieni.

În timpul discuției, potrivit informațiilor, Kerry i-a trimis un mesaj lui Abu Abbas cerându-i „să se țină tare și să fie puternic”. Spune-i, i-a spus el lui Agha, „să rămână puternic în spirit și să tragă de timp și să nu cedeze pretențiilor președintelui Trump”.

Potrivit lui Kerry, Trump nu va mai rămâne multă vreme la Casa Albă. Există mari șanse ca într-un an să nu mai fie la Casa Albă.

Kerry și-a oferit sprijinul palestinienilor cu scopul de a face să avanseze procesul de pace și a recomandat ca Abu Abbas să își prezinte propriul plan de pace. ‘Este poate timpul ca palestinienii să-și definească principiile de pace și să prezinte un plan pozitiv’, a sugerat Kerry.

El i-a cerut lui Abu Abbas prin intermediul lui Agha, să nu atace Statele Unite sau administrația, ci să se concentreze asupra atacurilor la adresa președintelui însuși, care potrivit lui Kerry, este responsabil pentru întreaga situație.

Potrivit informațiilor Ma’ariv, referindu-se la președinte, Kerry a folosit termeni peiorativi sau chiar mai rău de atât. Kerry a oferit ajutor pentru o altă inițiativă de pace în favoarea căreia să aducă sprijin din partea europenilor, a statelor arabe și a comunității internaționale.

Kerry a lăsat să se înțeleagă că o mare parte din ‘establishmentul’ american ca și din serviciile secrete este nemulțumită de prestația lui Trump și de modul în care conduce America. El și-a surpins interlocutorul spunându-i că ia în serios în calcul să participe la alegerile prezidențiale din 2020.

Întrebat în legătură cu vârsta sa înaintată, a răspuns că nu este cu mult mai bătrân decât Trump și că nu ar avea nici o problemă de vârstă.

Într-un raport privind discuția, Agha spune că John Kerry părea ‘foarte entuziasmat’, foarte energic, și ca cineva care dorește cu ardoare să ajute la împlinirea visului de pace între israelieni și palestinieni. Kerry a explicat, potrivit raportului, că până și în interiorul Partidului Republican nu mai știu ce să mai facă cu Trump și sunt foarte nemulțumiți de el și că este nevoie de răbdare și de timp pentru a trece peste această perioadă dificilă.

Este rezonabil să presupunem că guvernul lui Netanyahu va folosi detaliile acestei discuții pentru a dovedi vechea teză potrivit căreia ‘John Kerry este obsedat și mesianic’ și pro-palestinian.

Nu este sigur că această teză este adevărată. Nu trebuie uitat că John Kerry este un vechi prieten al lui Netanyahu și un partizan constant al Israelului de zeci de ani. El apreciază că un proces de pace este esențial pentru cele două părți și pentru supravieșuirea statului Israel și că soluția cu două state este singura care îi va permite Israelului să-și păstreze caracterul de stat democratic evreu.

Agha a preferat să nu răspundă.”