Ștefănescu (PSD), atac virulent la Președinte: Iohannis, MARIONETĂ a statului PARALEL

Ștefănescu (PSD), atac virulent la Președinte: Iohannis, MARIONETĂ a statului PARALEL

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, l-a atacat pe Președintele Iohannis, susținând că șeful de la Cotroceni „devine tot mai marionetă” a statului paralel, întrucât nu face decât „să citească sau să recite un text invățat” și nu vorbește despre implicarea serviciilor secrete în justiție, respectiv despre dosarele făcute la ordin în contextul în care „toate lucrurile astea sunt vizibile”.

Reacția social-democratului vine după ce Iohannis a declarat la ședința CSM de astăzi că „În România, justiția este independentă și voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca acest lucru să  nu se schimbe. Aveți în mine un susținător al justiției.”

„Nu există niciun fel de independentă (a justiției – n.r.) când vorbești de protocoale secrete, când vin oameni din sistem și spun despre lucruri odioase care s-au petrecut, când se vorbește de dosare făcute la ordin, când vorbește Președinte al României de cum erau schimbați judecătorii în instante ca să ii dai 10 ani cu condamnare profesorului Dan Voiculescu în dosarul ICA, când se vorbește de dosarele lui Portocală și se arată comunicarea lui secretă cu martori pe care i-a terorizat, și tu vii și spui de independența justitiei? (..)

Vii și spui în ședinta CSM-lui că totul merge bine și că PSD este rau?  Nu, PSD este votat de marea majoritate a românilor și ne-am asumat că vom aduce democrația în țară și că drepturile și libertățile o sa fie respectate”, a replicat social-democratul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, Ștefănescu îl atacă pe șeful de la Cotroceni că nu vorbește despre implicarea serviciilor secrete în justiție,respectiv despre dosarele făcute la ordin, în contextul în care „toate lucrurile astea sunt vizibile” și îl cataloghează pe Iohannis drept o „marionetă”.  

„Toate lucrurile astea (legătura dintre servicii și magistrați, doasare făcute la ordin –n.r.) sunt vizibile. Ori pentru dl. Iohannis totul ține de cancan și ceea ce îi dă statul paralel pe fișe să vorbescă în orice context, că e la CSM, că e la Cotroceni, oriunde, asta face.  Pur și simplu nu face decât să citească sau să recite un text invățat, un punctat pe care conducătorii lui i l-au dat.  Se vede pe zi ce trece că dl.Iohannis devine tot mai marionetă și îi place rolul asta de marionetă”, a conchis PSD-istul.