DOI CREȘTINI din EGIPT au fost uciși într-un ATAC cu armă de ANUL NOU

DOI CREȘTINI din EGIPT au fost uciși într-un ATAC cu armă de ANUL NOU

Un posibil atentat a avut loc în noaptea de Revelion în Egipt, în timp ce străzile erau pline de oameni. O persoană a împușcat doi creștini copți, într-un atac care ar putea fi motivat religios.

Doi creștini copți din Egipt și-au pierdut viața în urma unui atac asupra unui magazin de băuturi alcoolice din Giza, în apropiere de Cairo. Surse de securitate și judiciare au indicat faptul că o persoană pe un tuk-tuk (un mic triciclul motorizat folosit ca taxi) deschide focul asupra magazinului, după care fuge de la locul faptei, conform AFP. Cei doi egipteni uciși erau prieteni cu proprietarul magazinului.

 

Deocamdată nu se știe dacă atacul a fost motivat religios sau a fost comis pentru că magazinul vinde băuturi alcoolice.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost deschisă o anchetă, iar forțele de ordine analizează imaginile camerelor de luat vederi și interoghează martorii, începând cu administratorul magazinului.

În Egipt, vânzarea de alcool este foarte strict reglementată. Există anumite magazine care au permisiunea să comercializeze alcool și sunt puține la număr.

Minoritatea creștinilor copți din Egipt a fost victima mai multor atacuri și atentate teroriste în ultimii ani. Ortodocșii egipteni au fost uciși și răniți în acțiuni revendicate de așa-zisul Stat Islamic (ISIS), infama grupare jihadistă.

Copții reprezintă cea mai numeroasă comunitate creștină din zona Orientului mijlociu. În Egipt, ei reprezintă aproximativ 10% din totalul de 96 de milioane de locuitori.

Sursa: AGERPRES