Incredibil! Un militar care călătorea cu președintele Braziliei a fost prins cu 39 de kilograme de cocaină

Incredibil! Un militar care călătorea cu președintele Braziliei a fost prins cu 39 de kilograme de cocaină

Captură impresionantă a polițiștilor din Spania, care au reușit să intercepteze un transport de cocaină ce cântărea 39 de kilograme. Nu ar fi o surpriză, dat fiindcă ibericii sunt una din porțile de intrare ale drogurilor în Europa, însă gențile ce conțineau praful alb au transportate chiar la bordul unui avion care face parte din flota prezidențială a lui Jair Bolsonaro, președintele Braziliei.

Călătoria șefului statului sud-american către summitul G20 organizat zilele acestea la Osaka, în Japonia a fost una cu peripeții. În timpul unei escale făcute în Sevilla, Spania, un ofițer militar care călătorea la bordul unui avion ce însoțea aeronava în care se afla Bolsonaro a fost arestat, după ce în gențile sale au fost găsite 39 de kilograme de cocaină. „Ofițerul era suspectat că transporta narcotice”, a explicat ministrul Apărării din Brazilia pentru CNN motivul pentru care a fost solicitată intervenția investigatorilor spanioli. Vicepreședintele Braziliei, Hamilton Mourao, a venit cu mai multe completări și a oferit inclusiv informația șocantă că, dacă nu ar fi fost prins în Spania, ofițerul cu pricina și-ar fi continuat călătoria către Japonia chiar în același avion cu președintele Bolsonaro. „Era un cărăuș profesionist. Cred că e clar că, ținând cont de cantitatea pe care o transporta, nu a cumpărat drogurile la colțul străzii”, a spus acesta.

„Chiar dacă nu avea legătură cu echipa mea, episodul din Spania este inacceptabil. Am solicitat deschiderea rapidă a unei investigații și pedepsirea celui asupra căruia s-au găsit drogurile. Nu vom tolera o asemenea lipsă de respect față de țara noastră”, a notat și Jair Bolsonaro pe contul său oficial de Twitter.

În acest moment, suspectul este reținut de autoritățile spaniole și nu are posibilitatea eliberării pe cauțiune.

 

Ne puteți urmări și pe Google News