Margrethe Vestager, anunţ ferm: Vrea conducerea Comisiei Europene. Trump a acuzat-o că urăşte America

Margrethe Vestager, anunţ ferm: Vrea conducerea Comisiei Europene. Trump a acuzat-o că urăşte America

Margrethe Vestager este un nume mare în politica daneză, a petrecut ultimii cinci ani în funcția de comisar pentru concurență, anchetând giganții tehnologici Google și Apple care s-au ales în final cu amenzi uriaşe. Astăzi, concurenţa daneză şi-a reafirmat dorinţa de a prelua conducerea Comisiei Europene.

Deşi nu are susţinere doreşte să intre în cursă

Lupta sa de a proteja consumatorii  i-a adus mânia președintelui american Donald Trump anul trecut, despre care se spune că i-ar fi reproşat lui Juncker: "Doamna comisar chiar urăște SUA".

"Eu sunt de fapt în continuare candidată", a declarat Vestager, care aparţine familiei liberale europene (la fel ca şi partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron), în cursul unei conferinţe de presă la Bruxelles.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Margrethe Vestager a intrat mult mai târziu în cursa pentru Comisia Europeană faţă de candidatul dreptei, germanul Manfred Weber, şi faţă de cel al social-democraţilor europeni, olandezul Frans Timmermans. Iar aceste două formaţiuni i-au reproşat că a fost foarte puţin activă în timpul campaniei alegerilor legislative europene, ceea ce Margrethe Vestager neagă, potrivit newstatesman.

Cum ar putea deveni Margrethe Vestager prima președintă a Comisiei Europene? Vom vedea  în noiembrie, când Comisia va fi reînnoită, și va apărea un nou președinte.