PSD – Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea. Manevre de ultimă oră

PSD – Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea. Manevre de ultimă oră

În PSD începe o bătălie extrem de dură pentru putere, condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea deschizând calea reașezării de forțe în interiorul partidului de guvernământ.

Tabăra principală este condusă de oamenii aflați în spatele Vioricăi Dăncilă, reprezentați de Paul Stănescu. Acesta este adeptul ideii amânării unui congres al partidului până după alegerile parlamentare de anul viitor, în așa fel încât aripa sa să aibă timp să facă toate schimbările în filiale.

Paul Stănescu, alături de noul șef al Cancelariei primului ministru, Costin Mihalache, și-au propus să facă un „cerc de fier” în jurul premierului Dăncilă. Cel puțin aceasta a fost expresia lui Costin Mihalache, un personaj care pare extrem de apropiat de cercurile de putere din jurul Serviciului de Informații Externe.

De altfel, toate schimbările din apropierea premierului Dăncilă au un profil asemănător, numirea lui Anton Pisaroglu, ultimul nume adăugat pe lista consilierilor personali ai premierului, intrând în aceeași logică.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cealaltă tabără, reprezentată de Lia Olguța Vasilescu și Marian Oprișan, se cere organizarea rapisă a unui congres al PSD, care să pună capăt interimatului din fruntea partidului de guvernământ.

Acestui curent i s-a alăturat și Gabriela Firea, primar general al Capitalei, care vizează poziția de lider al Partidului Social Democrat și, eventual, pe cea de candidat la președinție, ținând seama că este persoana cu cea mai mare cotă de încredere din PSD.

În acest context trebuie judecate deciziile care se vor lua astăzi în Comitetul Executiv al PSD.