Oameni disperați în Timiș. O viitură le-a inundat casele și gospodăriile. Foto

Oameni disperați în Timiș. O viitură le-a inundat casele și gospodăriile. Foto

Disperare în satele din Timiș unde precipitațiile au inundat zone importante. Mai multe sate au fost acoperite de ape, la fel și drumurile comunale.

În Timiș se ciorculă din nou cu bărcile de salvare pe strzăi. Pompierii intervin de dimineață pentru a extrage din gospodăriile inundate oameni și animale. În localitatea Lăpușnic: DC 93 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil, iar o persoană, pe care a luat-o apa cu mașină cu tot, a trebuit să fie salvată. În Ohaba Lunga a fost viitură, spun reprezentanții ISU Timiș, sunt afectate de puhoiul de apă 17 case, 30 curți și o stradă. Au fost salvate 4 persoane din gospodării, fiind evacuate la dispensarul din localitate. La Remetea-Luncă s-a intervenit pentru evacuarea apei din două case. Și la Babșa s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, iar de la Ierșnic o altă persoană a fost salvată dintr-o casă inundată, fiind evacuată la rude.

”În zona localității Babșa autoritățile locale acționează preventiv pentru supraînălțarea digului de protecție cu saci de nisip ca urmare a creșterii cotelor pârâului Miniș și a râului Bega. De asemenea ABA Banat intervine pe râul Bega și afluenți cu angajații și 2 IVECO, 2 buldoexcavatoare, 1 bascula, 1 tractor si 4 auto de teren. Se deplaseaza catre zona afectata 4 autocamioane cu nisip, o masina de umplut saci precum si 4.000 saci. Situația este încă în dinamică”, a declarat Elena Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș.



Ne puteți urmări și pe Google News