Asfalt proaspăt, decopertat cu mâna, pe străzile din Vatra Dornei. Reacția primarului nu a întârziat

Asfalt proaspăt, decopertat cu mâna, pe străzile din Vatra Dornei. Reacția primarului nu a întârziat

Pe străzile din Vatra Dornei a fost turnat asfalt proaspăt, însă acesta nu a făcut priză cu macadamul și se poate dezlipi cu mâna. Câțiva localnici au făcut și un experiment în acest sens.

În orașul Vatra Dornei se fac lucrări de modernizare a străzilor pe o distanță de zece kilometri. Toate bune și frumoase, numai că bitumul cel nou se poate decoperta cu mâna, arată portalul www.romaniatv.net, notând că pe Internt au apărut și un filmuleț în acest sens.

La rândul lor, autoritățile locale au reacționat imediat și au spus că acesta nu este asfaltul propriu-zis, ci numai unul de egalizare, deci o etapă intermediară a întregii lucrări.

Cu toate astea, lumea din zonă face haz de necaz despre calitatea lucrării, executată de o firmă din Bistrița-Năsăud, arată sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boancheș, a postat un comunicat pe pagina sa de Facebook, explicând care e situația.

”Ceea ce s-a turnat nu este strat de uzură, ci unul suport-binder, peste care urmează a se turna, în etapa finală a lucrării, stratul de uzură din mixturi asfaltice stabilizate în grosime de 5 cm. 

Lucrările au fost supravegheate atât de dirigintele de şantier, de un reprezentant al Inspecţiei de Stat în Construcţii, precum şi de reprezentanţi ai beneficiarului. 

În următoarea etapă se vor tăia marginile, se va turna binderul pentru parcările laterale, va avea loc ridicarea căminelor la cotă şi reabilitarea trotuarelor. 

Abia apoi se va turna stratul de uzură pe întreaga suprafaţă", arată edilul.