Papa Francisc în România | Moment amuzant la urcarea în avion (FOTO)

Papa Francisc în România | Moment amuzant la urcarea în avion (FOTO)

Vizita lui Papa Francisc în România este un eveniment istoric, a doua vizită a unui Suveran Pontif în țara noastră, la 20 de ani de la cea a lui Ioan Paul al II-lea. Papa Francisc a fost întâmpinat la Aeroportul „Henri Coadă" de președintele Klaus Iohannis, iar plecarea sa din Aeroportul din Roma a fost marcată de un moment amuzant.

Papa Francisc a urcat în avion, pe aeroportul Fiumicino din Roma, la ora 08:50 a României. Vântul i-a pus probleme Papei, ceea ce a creat un moment amuzant, surprins de camerele televiziunilor. Mai exact, veșmântul Suveranului a fost luat de vânt și i-a acoperit fața.

Din fericire, acest lucru nu i-a pus mari probleme Papei, care a zâmbit, i-a salutat pe cei prezenți și apoi a intrat în avion. 

Foto: Digi24

Papa Francisc, întrevederi cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Vineri, Papa Francisc va avea o vizită de curtoazie la președintele României, la Palatul Cotroceni, cât și cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, la Palatul Patriarhal va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel și cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe.

Sâmbătă, Papa Francisc va efectua o vizită la Catedrala „Sfânta Maria Regină" din Iași și la Palatul Culturii. 

Pentru duminică, Papa are programată Divina Liturghie cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici, la Câmpia Libertății din Blaj, apoi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj. La 17:20, Papa Francisc își va lua rămas bun de la români, pe Aeroportul Internațional din Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News