Victorie zdrobitoare pentru PSD în vestul României. Județul în care PSD a obținut supremația

Victorie zdrobitoare pentru PSD în vestul României. Județul în care PSD a obținut supremația

În județul Hunedoara, alegerile europarlamentare au fost câștigate de către PSD, potrivit numărătorii paralele a partidelor. PSD s-a clasat pe locul 1, fiind urmat de PNL și USR.

PSD a obținut 29,76%, PNL – 26,2%, USR – 17,00%, Pro România a fost votat de 7,54% dintre hunedorenii care s-au prezentat la urne, ALDE – 4,7%, iar PMP – 4,16%

Au fost luate în calcul voturile din 512 din cele 524 de secții de votare.

La nivel național, primele rezultate parţiale anunţate de Biroul Electoral Central (BEC) confirmă faptul că PNL e pe primul loc după numărarea voturilor de la alegerile europarlamenare, în timp ce PSD şi de Alianța USR-PLUS s-au clasat pe următoarele locuri. ALDE nu intră în Parlamentul European.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește referendumul național convocat de președintele Klaus Iohannis, conform rezultatelor parțiale publicate după numărarea a 94,6% din voturi, la ambele întrebări adresate românilor la Referendum, aceștia au votat în proporție de peste 89% DA.

La prima întrebare, „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”, au votat DA 6,36 milioane de români din țară și din străinătate (89,14%). Împotrivă au votat 1,05 milioane de oameni (10,86%).

La cea de-a doua întrebare, „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”, au votat DA 6,38 milioane de români (89,39%). Împotrivă s-au pronunțat 1,03 milioane de români (10,61%).