Ministrul Justiției din Madagascar confirmă extrădarea lui Mazăre: „De joi, toate documentele vor fi gata”

Ministrul Justiției din Madagascar confirmă extrădarea lui Mazăre: „De joi, toate documentele vor fi gata”

Ministrul Justiției din Madagascar a declarat că extrădarea lui Radu Mazăre este o chestiune de câteva zile. Conform acestuia, dosarul de extrădare va fi gata până joi și Radu Mazăre va putea să părăsească insula.

Ministrul Justiției din Madagascar a confirmat extrădarea și a spus că face tot posibilul ca până joi dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre să fie gata și acesta să poată părăsi insula africană până joi.

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei de la Bucureşti, a anunțat marți seara extrădarea lui Radu Mazăre. 

„El este extrădabil pentru că infracțiunea de care a fost acuzat, în care este implicat, nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupție. Și noi, malgașii, deferim justiției, fără ezitare, pe toți cei implicați în acte de corupție. Prin urmare, noi nu mai așteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea și pe actorii corupți de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiției din Madagascar, conform stirileprotv.ro.   

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul din Madagascar a mai spus că procedurile se vor derula extrem de rapid. „El va apărea chiar astăzi (n. red.: marţi) în fața procurorului Republicii și mai apoi, doamna procuror îmi va transmite dosarul astfel încât eu să pot pregăti extrădarea. De joi, toate documentele vor fi gata din moment ce dosarul a ajuns deja în mâinile doamnei procuror care se ocup de caz.”

Randrianasolo a transmis că până vor fi finalizate actele de extrădare Mazăre va fi mutat din arestul poliției într-o închisoare de stat. Va aștepta acolo să fie preluat de polițiștii români și adus în țară. 

„El va fi gata pentru a fi predat autorităților române începând de joi, chiar de joi”, spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiției din Madagascar.

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar în urmă cu o săptămână, după ce a depus o cerere de prelungire a vizei sale de ședere. El fusese dat în urmărire internațională prin Interpol, fiind căutat pentru a executa o sentință definitivă de 9 ani de închisoare într-un dosar în care a retrocedat ilegal terenuri pe litoral.

Recent, într-un alt dosar de corupție, fostul primar a mai primit o condamnare de 9 ani și 10 luni, dar care nu este încă definitivă. Politicianul a fugit în insula africană Madagascar la sfârșitul anului 2017 apoi a solicitat azil politic susținând că este persecutat în țara sa.

Între timp, împreună cu iubita lui Roxana Mihalache, a ridicat un complex hotelier pe malul oceanului Indian, în nordul insulei africane destinat în principal iubitorilor de sporturi acvatice.