Tensiuni între SUA și Iran. Gărzile revoluționare, amenințări directe către administrația Trump

Tensiuni între SUA și Iran. Gărzile revoluționare, amenințări directe către administrația Trump

Gărzile revoluționare ale Iranului au declarat, vineri, că Teheranul nu va negocia cu SUA, iar un cleric senior a avertizat că flota maritimă a SUA ar putea fi „distrusă cu o rachetă”.

Comentariile au fost parțial destinate să descurajeze viitoarele discuții cu Washingtonul ale președintelui Hassan Rouhani și ale aliaților săi moderați.

Președintele american Donald Trump a cerut joi conducerii Iranului să discute despre renunțarea la programul lor nuclear și a spus că nu exclude o confruntare miliatară ținând cont de tensiunile sporite, informează Reuters.

Tot joi, transportatorul Abraham Lincoln, trimis de administrația Trump în Orientul Mijlocil ca avertisment pentru Iran, a trecut prin Canalul Suez din Egipt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bombardierele americane B-52 au ajuns, de asemenea, la o bază americană din Qatar, a declarat Comandamentul Central al SUA. Iranul a catalogat manevrele drept un „război psihologic” destinat să intimideze.

„Dacă încearcă orice mișcare, vor înfrunta zeci de rachete, pentru că oficialii nu vor avea puterea să acționeze prudent, dar deciziile vor fi în mâinile iubitului lider (Ali Khamenei)”, a declarat Tabatabai-Nejad, unul dintre liderii Gărzilor revoluționare.