Vaccinarea populației ajută la salvarea a trei milioane de vieţi pe an

Vaccinarea populației ajută la salvarea a trei milioane de vieţi pe an

Specialiști în imunizare au subliniat că vaccinarea populației ajută, anual, la salvarea a trei milioane de vieţi şi previne 30 de boli infecţioase.

În cadrul unui workshop cu tema „Accesul universal la vaccinuri şi vaccinare”, organizat la Cluj-Napoca, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila a declarat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o rată de vaccinare de 95% pentru a asigura protecţia populaţiei şi pentru a evita apariţia de epidemii de boli prevenibile prin vaccinare. Profesorul susține că, în România rata de vaccinarea coboară până la 67%, iar acest fapt a determinat creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri şi de decese, cum este, spre exemplu, cazul rujeolei.

Potrivit organizatorilor - Societatea Română de Microbiologie, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice - vaccinurile oferă protecţie nou-născuţilor, sugarilor, copiilor, dar şi adulţilor şi sunt esenţiale nu doar pentru sănătatea individului, dar şi pentru sănătatea publică şi pentru societate, prin prevenirea morbidităţii şi mortalităţii cauzate de diferite boli infecţioase.

 

Ne puteți urmări și pe Google News