Coreea de Nord se „joacă” cu rachete cu rază scurtă de acțiune pentru a doua oară în 5 zile

Coreea de Nord se „joacă” cu rachete cu rază scurtă de acțiune pentru a doua oară în 5 zile

Un oficial american a confirmat corespondentului CBS News, David Martin, că două sau trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost trase de pe un poligon situat în apropiere de Sino-ri. A fost o a doua lansare în doar cinci zile.

Oficiali au declarat că agențiile americane și sud-coreene de informații încă evaluează informațiile privind lansările respective. Aceste tiruri au fost efectuate în timp ce emisarul special american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun se află la Seul pentru a se întâlni cu ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha.

Noile lansări s-au produs pe fondul diplomației blocate între Coreea de Nord și Statele Unite, care vizează, cel puțin din partea SUA, scoaterea arsenalului său nuclear.

Primul dispozitiv ar fi fost tras la ora locală 16:39, iar al doilea a fost lansat la ora locală 16:00. Cele două dispozitive, care au atins o altitudine de 50 de kilometri, au fost trase către est, de la un poligon de tir situat în apropiere de Sino-ri, o localitate în nord-vestul ţării.  

Preşedinţia sud-coreeană a condamnat aceste tiruri numindu-le drept ”îngrijorătoare” şi a apreciat, într-un comunicat, că ele nu sunt de natură să ”calmeze tensiunile” în peninsulă. Coreea de Nord a tras mai multe proiectile de pe coasta de est sâmbătă, iar analiza SUA se arată că au fost rachete cu rază scurtă de acțiune, a mai spus jurnalistul David Martin. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News