Propagandiștii LGBT profanează Madonna Neagră de la Czestochowa

Propagandiștii LGBT profanează Madonna Neagră de la Czestochowa

Un grup de militanți de stânga polonezi au folosit Sărbătoarea Paștilor pentru a se război cu Biserica Catolică, acuzată că... își respectă doctrina.

Poliția a arestat o femeie acuzată că a profanat imaginea „Madonnei negre” de la Czestochowa, considerată cea mai sfântă icoană a polonezilor. Pe 21 aprilie dimineața, în duminica Paștilor la catolici, credincioșii au descoperit la biserica Sfântul Dominic din orașul Plock, pe pereții toaletelor și pe pubelele de gunoi, o sumedenie de afișe cu icoana în care nimburile Fecioarei și Pruncului fuseseră vopsite în culorile curcubeului LGBT (cu una mai puțin decât cele ale curcubeului normal).

Autoarea sacrilegiului, o anume Elzbieta Podlesna, de 51 de ani, o activistă LGBT, a fost arestată luni 6 mai, dimineața, după două săptămâni de la fapta pe care de altfel și-a recunoscut-o, dat fiind că între timp a fost plecată în străinătate. În conformitate cu articolul 196 din codul penal, lezarea sensibilităților religioase este o infracțiune în Polonia, pedepsele mergând de la plata unei amenzi până la doi ani de închisoare. Podlesna a fost eliberată după ce a fost audiată și i s-a întocmit dosar penal. Amnesty International, unde Podlesna este membru militant, a dat publicității un comunicat în care a arătat că arestarea femeii a survenit la revenirea ei în țară dintr-un „turneu militant”.

„Elzbieta Podlesna tocmai s-a întors în Polonia după ce a încheiat un turneu militant cu Amnesty International în Belgia și Olanda, semnalând îngrijorarea în legătură cu domnia statului de drept în Polonia”, arată comunicatul.

 

Acțiune premeditată

 

Cercetătoarea Amnesty International pentru Europa, Barbora Cernusakova, a calificat învinuirile aduse Podlesnei drept „nefondate” și au acuzat autoritățile poloneze de „hărțuire a protestatarilor și activiștilor pașnici din Polonia”. Însă, site-ul de stânga Na Temat dovedește că lipirea de afișe cu „Fecioara Curcubeu” la biserica Sfântul Dominic a fost un act premeditat: „Activiștii pentru Libertate din Varșovia au explicat anterior de ce au făcut o acțiune cu Maica Dumnezeului Egalității la Plock”, scrie Lukasz Grzegorczyk.

„Într-o scrisoare trimisă redacției Na Temat, ei afirmă că Fecioara Curcubeu, pe care au lipit-o pe pereții și pe trotuarele de lângă biserica Sfântul Dominic, reprezintă o expresie a opoziției față de stigmatizarea de către cler a persoanelor non-heteronormative.” Biserica Catolică poloneză, care a refuzat să plece Crucea în fața tăvălugului comunist, este un în verșunat adversar al propagandei LGBT și altor forme ale neo-marxismului contemporan.

 

Elzbieta Podlesna în exercițiul credinței sale

 

„Mormântul Sfânt”, îngropat în cutii de carton

 

Profanarea „Madonnei Negre” nu a fost singurul atac la adresa sentimentelor catolicilor polonezi. Potrivit siteului Gazeta.pl, la aceeași biserică Sfântul Dominic, un epitaf simbolizând „Mormântul Sfânt” a fost acoperit în Săptămâna Mare cu cutii de carton inscripționate cu cuvinte precum „LGBT”, „Gen”, „Agresiune”, „Dependență”, „Trădare”, „Minciună” etc. Ministrul de Interne polonez, Joachim Brudzinski, și-a exprimat amărăciunea față de blasfemiei: „Profanarea la Plock imaginii Maicii Domnului de la Jasna Gora ne-a îndurerat.

Cerem oamenilor, indiferent de credințele și concepțiile lor, să respecte sentimentele religioase ale credincioșilor.” În schimb, președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a acuzat reacția autorităților, afirmând că aceasta este „de neconceput”. De la Bruxelles, Tusk este unul dintre cei mai mari dușmani ai actualului regim conservator din Polonia. Într-o declarație la canalul TVN 24, autoarea atacului, activista Elzbieta Podlesna, și-a recunoscut fapta, dar a respins acuzațiile: „Categoric, nu este un atac la religie, categoric nu este un atac la credință, nu este o formă de atac. Cum poți ataca pe cineva folosind o imagine? Să fim serioși!”

În schimb, militanții precum Podlesna acuză adesea de atacuri homofobe orice formă de exprimare împotriva propagandei agresive a LGBT. În occident, astfel de expresii, inclusiv pe rețelele de socializare, sunt considerate fapte penale și sunt inculpate ca atare.

 

 Cutii de carton acoperă Sfântul Epitaf

 

Pictată de Sfântul Apostol Luca

 

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Czestochova este venerată în toată lumea catolică. Se spune despre ea că a fost pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, iar împărăteasa Elena a descoperit-o la Ierusalim odată cu Sfânta Cruce, în anul 326, și a adus-o la Constantinopol. A intrat mai târziu în posesia lui Carol cel Mare și, după mai multe peregrinări, icoana a ajuns la Czestochowa în vara lui 1382, adusă de prințul Ladislau de Opola, care dorea să o pună la adăpost de tătari. Icoana este pictată în cel mai pur stil bizantin, fiind de tipul „Hodighitria” („Povățuitoarea”, în greacă), ceea ce înseamnă că Maica Domnului arată cu mâna către Pruncul Sfânt pe care îl ține în brațe, povățuindu-l pe privitor: „Pe Acesta să-L ascultați”.

„Madonna Neagră” a fost cinstită de toți Suveranii Pontifi, în special de Clement XI, care a organizat o Încoronare Canonică a icoanei, în 1717, Pius X, care a înlocuit în 1910 coroanele care fuseseră furate și Ioan Paul II, care a dăruit și el icoanei coroane noi, în august 2005. În fiecare an, milioane de oameni din întreaga lume merg în pelerinaj la Jasna Gora pentru a se închina la icoana Madonnei Negre, Czestochowa fiind unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaje ale lumii catolice.

Ne puteți urmări și pe Google News